Loading...
Maradona by Kusturica (2008)

Maradona by Kusturica (2008)

by Adrian Solomon, noiembrie 26, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Documentar, Sport
Regie: Emir Kusturica
Distribuție:
Emir Kusturica, Diego Armando Maradona
Durată: 1 h. 30 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: Cineastul sârb Emir Kusturica, ne prezintă rezultatul a mai multor ore de filmări aproape de viața zilnică a celebrului fotbalist Diego Armando Maradona, reușind să discute cu el despre diverse aspecte sportive, politice și sociale care i-au format pe cei doi.

Rant: Cum altcumva să îi aduci un ultim omagiu legendei fotbalistice Diego Armando Maradona, unul dintre rarii decari care au influențat generații întregi prin jocul său inegalabil, decât printr-o recomandare. De data asta, este vorba despre un film documentar realizat de celebrul cineast sârb Emir Kusturica, care a căpătat acces la viața de zi cu zi a vedetei. Avem ocazia să vedem o față candidă a lui Diego, care ni se prezintă în toată splendoarea sa, cu bune și cu rele, totul fiind văzut prin ochii unui superfan (Emir). Discuții despre fotbal și despre momentele care l-au făcut faimos, despre întâlnirea cu Fidel Castro, despre disprețul față de Anglia, totul suprapus unei coloane sonore din care face parte God Save the Queen (probabil cea mai ironică alegere pe care o putea face Emir), acesta numindu-l pe Diego – The Sex Pistols of football (dar și pe el drept Maradona al filmelor). O vizită în Belgrad ne oferă șansa rememorării unui gol antologic, dar și a unui schimb de pase între cei doi, prilej pentru a ne întoarce în perioada primului atac de inimă, a dependenței de droguri și a colapsului carierei sale.

Per total, o plimbare pe ultimul drum, alături de unul dintre cei mai mari fotbaliști ai lumii! RIP Diego Armando Maradona.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.