Loading...
Creed II (2018)

Creed II (2018)

by Adrian Solomon, noiembrie 26, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Dramă, Sport
Regie: Steven Caple, Jr.
Distribuție: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Wood Harris, Phylicia Rashad, Dolph Lundgren
Durată: 2 h. 10 min.
Rating IMDB: 7.1

Despre: Adonis își vede îndeplinite visele sale de a deveni campion dar bucuria este de scurtă durată pentru că din umbrele estului, o fantomă mult prea personală își face simțită prezența, cu scopul de a-l forța să își retrăiască cel mai negru coșmar. Fiul dizgrațiatului Ivan Drago, ucigașul tatălui său, îl provoacă pe Adonis la o înfruntare care pare menită să se repete generație de generație.

Rant: Continuarea mega-succesului de acum câțiva ani, Creed II continuă povestea ascensiunii lui Adonis Creed în lumea boxului. Cu toate că lipsește Coogler din tablou, trecut doar pe post de producător, frâiele producției sunt înmânate la fel de promițătorului Steven Caple Jr. care cu toate că nu are prea multe titluri sub centură, se află exact în poziția de mare speranță în care se afla Coogler la momentul filmării primei părți. Cu toate că nu se schimbă nimic altceva, ceva parcă lipsește. De fapt pot identifica două probleme serioase de care suferă filmul și anume o linearitate deranjantă care ne oferă aproape zero momente de surpriză și în special un fan service appeal, care poate nu reprezintă mai nimic celor care și-au început vizionarea seriei cu Creed I și nu au trecut prin toate filmele Rocky de dinainte, dar care este cât se poate de clară pentru fanii împătimiți.

Eh, dar poate astea sunt doar mofturi și bășini pretențioase așa că odată date la o parte, te poți bucura de încă o doză sănătoasă de Michael B. Jordan, un izvor nesecat de șarm artistic (în special dacă la fel ca mine, ați văzut aproape succesiv cele două părți). Filmul se adresează în special părții IV a seriei, cel cu întâlnirea Creed-Drago iar mai apoi Rocky-Drago. Adonis nu se poate bucura mai deloc de succesul său pentru că din umbre apare Ivan Drago, acea mașinărie de box sovietică, actualmente îmbătrânit și el, la fel ca și eternul său rival Rocky, pe care nu l-a iertat pentru dizgrația în care a căzut după înfrângerea suferită. Ajuns un paria al lumii boxului, Drago își antrenează băiatul Viktor cu un singur scop, și anume anihilarea totală a moștenirii lui Rocky, și anume a lui Adonis Creed, într-un efort disperat de a-și recâștiga favorul sovietic.

Filmul ne prilejuiește câteva re-întâlniri atât cu personajele Ivan Drago – Lundgren, cât și cu fosta lui nevastă Ludmilla – Brigitte Nielsen (dus-au vremurile acestui fost sex-simbol). Mai plusăm cu o mică mândrie națională, pugilistul Florian Munteanu ca să fie borșul complet și se servește rece, că tot stă iarna să înceapă parcă din moment în moment. Tipul are un fizic ridicol de bun dar talentul actoricesc e cam lipsă (rusa vorbită de Viktor și Ivan sună extrem de rău și pentru un nevorbitor ca mine). Pentru asta nici nu i se cere să vorbească prea mult în film, pe modelul Arnold la primele sale filme în America.

Povestea este OK așa cum ziceam, doar că extrem de previzibilă, iar scenele de luptă parcă nu sunt la fel de proaspete și fluide ca în prima parte. Cu toate astea, decretez că filmul e musai de văzut, mai ales de se dorește vizionarea integrală a colecției de filme Rocky.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.