Loading...

Dark Side of the Ring (2019- )

by Adrian Solomon, mai 24, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Documentar, Sport
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 16
Durată episod: 44 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 8.7

Despre: Documentarul de față explorează o serie de povești din culisele wrestlingului profesionist american, arătând dedesubturile murdare ale unei afaceri concepute drept entertainment, dar care deseori ajunge să aibă consecințe devastatoare pentru cei implicați.

Rant: Wrestlingul modern este un subiect care de obicei divide opiniile. Și asta pentru că lumea îl percepe doar ca pe un sport fals, trucat, în care oamenii se prefac că se ating iar rezultatele sunt știute dinainte, lucruri pe care nu le pot nega dar care nu constituie deloc atracția principală a acestuia. Ce atrage cu adevărat sunt personajele „larger than life” adevărați supra-oameni capabili să facă cele mai nebunești lucruri posibile, sau cel puțin așa erau prezentați în trecut, aceștia fiind toți legați de un jurământ nerostit, și anume de a-și respecta personajul atât în ring cât și în afara acestuia, adică dacă un individ interpreta un personaj virtuos, bun, acesta era amabil peste tot și făcea doar lucruri bune, pe când de la cei răi se aștepta să se comporte la fel și în viața de zi cu zi. Acest lucru se numea kayfabe iar să încalci acest lucru era sinonim cu sinucidere profesională. Cu timpul lucrurile s-au schimbat, industria a evoluat, Vince McMahon a creat un adevărat monopol, numit WWE (pe vremuri – WWF) și pentru că nimeni nu își prea permitea să îi stea în cale, kayfabe-ul a dispărut, acele personaje fiind înlocuite de diverse caricaturi, iar ce era pe vremuri considerat un sport legitim, s-a transformat în entertainment.

Toate aceste lucruri s-au făcut pe spatele unor personaje și ale unor întâmplări devenite celebre, iar documentarul de față ne prezintă o serie de povești, multe tulburătoare, din culisele acestui fenomen, povești incredibile de abuz, trădare sau chiar crimă. Sunt realizate o serie de interviuri cu oameni implicați direct în acele povești, faptele relatate căpătând astfel veridicitate sporită, așadar se vede că echipa celor de la Vice s-a pregătit serios în realizarea acestei serii, disponibilă ocazional pe Youtube. Este un documentar fascinant, care se adresează tuturor și trebuie să recunosc că nu odată am rămas îngândurat și înlăcrimat de lucrurile pe care le-am aflat despre unii dintre favoriții personali.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.