Loading...

Dawn of the Planet of the Apes (2014)

by Adrian Solomon, decembrie 22, 2020

Recomandare – musai!

Gen: S.F., Acțiune, Aventură
Regie: Matt Reeves
Distribuție: Andy Serkis, Jason Clarke, Gary Oldman, Keri Russell, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee
Durată: 2 h. 10 min.
Rating IMDB: 7.6

Despre: La zece ani după evenimentele din primul film, gripa Simiană a făcut ravagii în rândul populației umane, reducând considerabil numărul acesteia. Caesar și maimuțele sale încearcă să trăiască pașnic în pădurile din preajma orașului San Francisco, cu toate că dau peste o ceată de oameni aflați în expediție. Cu toate că inițial îi ia prizonieri, Caesar se împrietenește cu unul dintre ei, spre nemulțumirea mai multor primate. În curând însă, liderul unei comunități de oameni pune ochii pe tabăra maimuțelor, iar conflictul pare iminent. Asediat din toate părțile, Caesar va avea de dat un real test de autoritate pentru a-și menține tribul în siguranță.

Rant: Dawn of the Planet of the Apes este adevăratul star al acestei trilogii reboot, cimentându-l pe Andy Serkis ca un geniu al interpretării motion capture. Este și primul care prezintă efectele pe care virusul le-a avut asupra oamenilor, și cum acest lucru a dus la colapsul societății moderne, așadar mult mai potrivit pentru a fi încadrat în scenariile apocaliptice.

Efectele speciale sunt superbe, jocul actorilor – excelent, în frunte cu Serkis, iar scenele de acțiune sunt de-a dreptul demente – haideți să recunoaștem, când am mai văzut o maimuță călărind un cal și trăgând cu două mitraliere în același timp?

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.