Loading...
Rise of the Planet of the Apes (2011)

Rise of the Planet of the Apes (2011)

by Adrian Solomon, decembrie 17, 2020

Recomandare – musai!

Gen: S.F., Acțiune, Aventură
Regie: Rupert Wyatt
Distribuție: James Franco, Freida Pinto, John Lithgow, Brian Cox, Tom Felton, Andy Serkis
Durată: 1 h. 45 min.
Rating IMDB: 7.6

Despre: Un cercetător farmaceutic care lucrează la dezvoltarea unui medicament care să trateze Alzheimerul, descoperă un pui de cimpanzeu născut de o femelă expusă la efectele acestui nou drog. Puiul este înfiat de cercetător, numit Caesar, și crește a fi foarte inteligent, suficient cât să înceapă să lupte pentru eliberarea celorlalte maimuțe și relocarea lor în pădurile de lângă San Francisco.

Rant: Personal mă așteptam ca acest film să dea rateu, mai ales după ce am trăit dezamăgirea de film creat de Burton în 2000. Pentru că animația a ajuns la cote ridicate iar tehnologia mo-cap deja devenise un lucru comun, varianta din 2011 a dus-o mult mai bine, deoarece beneficia de magnificul Andy Serkis (chiar nu înțeleg de ce nu a fost nominalizat vreodată pentru vreun premiu, că tipul, cu toate că este în costum de motion capture majoritatea timpului, interpretează magistral orice rol) pe post de protagonist, alături de o distribuție destul de solidă. Filmul reimagina oarecum povestea clasică și ne oferea un bun punct de intrare pentru noi-inițiații acestui univers unic.

Povestea îl urmărește pe cercetătorul Will Rodman (un James Franco destul de afabil) care lucrează pentru mega-compania Gen-Sys, unde testează pe una dintre primatele din laboratorul său, un medicament menit a combate boala Alzheimer, el însuși având acasă un părinte afectat de aceasta (John Lithgow care aduce un plus de sensibilitate filmului). Cu toate că testul eșuează iar primatele sunt eutanasiate, Will descoperă un pui de cimpanzeu care a supraviețuit procedurii, pe care îl înfiază și îl duce acasă pentru a-l crește. Acesta este numit Caesar și datorită faptului că a fost expus încă din stadiul de embrion la efectele medicamentului minune, ajunge a fi un cimpanzeu extrem de inteligent. Însă pe măsură ce crește și este expus naturii umane, Caesar începe să își pună la îndoială propria existență.

Filmul servește doar ca un preludiu pentru poveștile ce urmau să fie țesute ulterior în anii ce urmau, dar și așa, a oferit probabil una dintre cele mai interesante scene de acțiune ale anului 2011, cu confruntarea de pe Golden Gate Bridge dintre maimuțe și forțele de ordine. Acord un musai întregii serii, pe care va trebui să o urmăriți în întregime pentru a vă bucura pe deplin de poveste.

Scenariul 6 – Revolta primatelor

Probabil ar fi fost mai potrivit să menționez aici de filmul original care ne arăta lumea deja distrusă și cucerită de primatele inteligente, dar trilogia Rise/Dawn/War este atât de bine făcută și adusă la standardele tehnologiei actuale, încât nici noua generație nu prea are de ce să se plângă. Scenariul apocaliptic de care vorbeam este că, testând un medicament minune pe o mână de primate, acestea devin extrem de inteligente, dar medicamentul se transformă într-o gripă letală, care se extinde cu rapiditate în toată lumea, ucigând pe oricine nu este imun la ea, iar rămășițele omenirii se confruntă cu maimuțele inteligente, pentru dominația planetei.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.