Loading...
Deadpool 2 (2018)

Deadpool 2 (2018)

by Adrian Solomon, mai 19, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Regie: David Leitch
Distribuție:
Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, Julian Dennison, Zazie Beetz, T.J. Miller, Brianna Hildebrand, Jack Kesy
Durată: 1 h. 59 min.
Rating IMDB: 7.7

Despre: Deadpool revine pe ecrane de data asta având misiunea de a salva un băiat ce demonstrează abilități mutante extraordinare. Acesta este țintit de călătorul temporal Cable, un tip aproape invincibil care vine din viitor cu misiunea de a-l ucide pe băiat. Wade Wilson se vede nevoit să apeleze la aliați vechi și noi pentru a-și duce misiunea la capăt.

Rant: Pfuai, cine ar fi crezut că Ryan Reynolds își va revitaliza cariera taman cu un super-erou care sparge constant monotonia cu șirul său necontenit de dume la minut? Filmul nu plătește pentru nici o secunda tribut primei părți, cu toate că e greu să mai vi cu ceva nou după ce ai avut un asemenea hit din prima încercare. Ba mai mult, având la dispoziție un buget dublu față de prima parte (wikipedia raportează că suma este de 110 milione dolari), acest lucru se simte din plin mai ales la efectele speciale dar și la calibrul actorilor implicați.

Povestea lui Wade Wilson aka Deadpool aka The Merc with a Mouth este de data asta de factură tragică și foarte personală. În câteva rânduri acesta reușește efectiv să înduioșeze asistența prin seria de necazuri prin care trece. Practic, după un montaj care ni-l arată pe Wade în acțiune pe întreg mapamondul, ucigând răufăcători în stânga și în dreapta, acesta se întoarce acasă unde se pune problema să înceapă o familie. Cuvântul familie va fi de altfel cuvântul cheie al întregului film. Pe lângă această nouă provocare, el se vede nevoit să aibă grijă de un puștan supradimensionat pe nume Russel, ce poate incinera cam tot ce îi stă în cale grație puterilor sale. Dar pentru că probabil această provocare nu ar fi fost suficient de mare, în poală îi aterizează una și mai mare, sub forma lui Cable, un călător în timp sosit în această perioadă cu o misiune foarte clară, și anume de a-l elimina pe Russel. Pentru că nu este chiar complet cretin, Wade realizează că de unul singur nu are șanse în fața lui Cable și recrutează o echipă de mutanți pe care o denumește X-Force. Cam până aici pot să zic despre poveste fără a intra pe tărâmul spoilere-lor mai tare decât poate au făcut-o trailerele (extrem de multe).

David Leitch, tipul care a avut o mână și în creerea lui John Wick, aduce cu sine și scenele de acțiune din acel film, scene de altfel extrem de intense și pline de adrenalină. Starul filmului rămâne de departe Deadpool, într-atât încât scenele din care acesta lipsește par a trece extrem de încet și monoton. Purtând blestemul de a fi mereu conștient că este doar un personaj într-un film, Wade își permite să comenteze despre absolut orice, făcând tone de referințe, luând în colimator în special universul DC, către care aruncă mai multe săgeți. El nu este însă singurul, filmul utilizând o serie de gaguri vizuale cu referințe meta de exemplu scena cu serenada cu casetofonul a lui Cussack din Say Anything sau potențiometrul ce ajunge la 11 preluat direct din This Is Spinal Tap.

Ryan Reynolds este din nou în zi de grație, de data asta aflându-se și la masa scenariștilor, lucru care se simte în mai multe replici. Surprizele vin din partea colegilor de film, aceștia reușind să facă niște roluri unanim apreciate. Se distinge Domino interpretată de Zazie Beetz, o nou venită în peisajul filmelor de lung metraj și Julian Denilson îmi confirmă încă odată că are în fața sa un viitor deosebit de luminos. Și ajungem la Josh Brolin – Cable. Cum poate omul ăsta să fie spot-on cu aproape toate rolurile pe care le face (aproape în afară de Jonah Hex), nu prea reușesc să îmi dau seama. Dar tipul ăsta a reușit să dea viață în decurs de nici o lună la două personaje memorabile în persoana lui Cable și Thanos, ambele venind din benzile desenate Marvel.

Bineînțeles, recomandarea de musai este doar pentru fanii primului film, ai filmelor bazate pe benzi desenate și în general pentru cei ai filmelor de comedie sau acțiune în general.

PS: Urmăriți cu atenția scenele în care apar diferite cameos, sunt probabil printre cele mai amuzante momente din film!! Astea și cele câteva mid-credit scenes!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.