Loading...
Death Proof (2007)

Death Proof (2007)

by Adrian Solomon, iunie 18, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Thriller
Regie: Quentin Tarantino
Distribuție:
Kurt Russell, Rosario Dawson, Vanessa Ferlito, Jordan Ladd, Rose McGowan, Sydney Poitier, Tracie Thoms, Mary Elizabeth Winstead, Zoë Bell
Durată: 1 h. 53 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Deathproof ne arată un grup de fete ieșite să se distreze, urmărite de o figură misterioasă pe nume Stuntman Mike, a cărui automobil de colecție a fost special echipat să reziste și cele mai extreme coliziuni auto. Chiar dacă maniacul reușește să supraviețuiască acest lucru cu un minim de răni, nu la fel se poate spune și despre victimele sale, sau oricine este destul de nefericit să facă autostopul cu acesta.

Rant: De departe filmul meu favorit din catalogul lui Tarantino, nu pot să zic că acest film nu își are meritele sale. Împreună cu prietenul său și frecvent colaborator, Robert Rodriguez, Tarantino a creat un omagiu adus filmelor din anii 70- 80, care erau deseori duble prezentări rulate în cinematografe specializate pentru așa ceva, numite grindhouse. De altfel, Grindhouse este și numele sub care Deathproof (Tarantino) și Planet Terror (Rodriguez) au fost colectiv prezentate, fiind un proiect omagiu pentru filmele exploitation. Filmele exploitation erau în general filme de categoria B, care încercau să surprindă spectatorii prin exploatarea trendurilor curente, genurilor de nișă sau a unui conținut șocant (violență, nuditate).

De remarcat este faptul că Zoe Bell își interpretează propriul său rol, acela de cascadoare, fiind și debutul ei ca actriță. Ea este una din cei mai frecvenți colaboratori de-ai lui Tarantino, dar până aici ea fusese creditată doar pentru munca ei de cascadoare. Restul actrițelor sunt un melanj de sex-appeal și eye candy, numai bune pentru dezmembrările sadice plănuite de maniacul Mike, un Kurt Russel care se potrivește excelent în rol.

Dacă decideți să vedeți pachetul complet Grindhouse, neapărat să vizionați și trailerele fictive incluse, fiind unele din cele mai amuzante/scârboase făcute vreodată. Grație acestor trailere fictive avem filmele Machete și Hobo with a Shotgun, două filme trăznite despre care probabil o să vorbesc cu altă ocazie.

Recomandări regizori: Quentin Tarantino

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.