Loading...

Donnie Brasco (1997)

by Adrian Solomon, noiembrie 6, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Dramă, Crime
Regie: Mike Newell
Distribuție: Al Pacino, Johnny Depp, Michael Madsen, Bruno Kirby, James Russo, Anne Heche
Durată: 2 h. 07 min.
Rating IMDB: 7.7

Despre: Un agent FBI, Joe Pistone – care se folosește de numele de Donnie Brasco, se infiltrează în mafia din New York, unde este luat sub aripa sa de către Lefty, un locotenent vechi și loial. Între cei doi se dezvoltă o prietenie sinceră, care îl face pe Joe să se identifice din ce în ce mai mult cu noul stil de viață, spre detrimentul familiei sale .

Rant: Donnie Brasco este și va rămâne unul din filmele de referință atunci când vorbim de filme al căror subiect central este mafia. Acesta adaptează autobiografia adevăratului Joe Pistone, a cărui muncă sub acoperire a pus după gratii sute de gangsteri, dar care și este nevoit să își trăiască viața sub o identitate falsă. În rolurile principale îi avem pe Johnny Depp și pe Al Pacino, care chiar dacă este într-un rol secundar, fură fiecare scenă în care se află, făcând unul dintre cele mai bune roluri ale sale.

Așadar Joe Pistone este un tânăr agent FBI care are o familie cu trei fete, dar a cărui viață de agent sub acoperire l-a înstrăinat complet de aceștia. Ultima misiune primită este infiltrarea într-un clan periculos care domina New York-ul, iar pentru acest lucru el se folosește de identitatea Donnie Brasco. După ce i se face cunoscut locotenentului Lefty, acesta este repede luat sub aripa sa și inițiat în tainele mafiei, între cei doi dezvoltându-se o relație de mentor / student. Dar după ce șeful lor moare iar căpitănia clanului este pasată altui locotenent, determinarea și loialitatea lui Lefty începe să devină scârțâie. În același timp, supervizorii săi încearcă să îi impună lui Joe condiții tot mai periculoase, care îi vor pune mereu viața în pericol.

Filmul este poate un pic mai încet decât alte filme cu mafioți, lipsind acțiunea dar fiind prezent în schimb studiul de caracter, Joe Pistone fiind un subiect mai mult decât interesant, prin loialitatea și convingerea sa care începe să se clatine și să încline spre stilul de viață mafiot, acesta începând să se identifice tot mai mult cu noii săi parteneri. Lefty este imaginea în oglindă a lui Joe, acesta la fel devenind din ce în ce mai paranoic pentru viața sa, dar și tot mai deziluzionat cu viața de mafiot.

Donnie Brasco este un cult clasic al filmelor de gen, dobândind acest statut în special datorită jocului actoricesc fenomenal făcut de cei doi protagoniști.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.