Loading...

Elite Squad (aka. Tropa de Elite) (2007)

by Adrian Solomon, iulie 27, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Crime, Dramă
Regie: José Padilha
Distribuție: Wagner Moura, Caio Junqueira, André Ramiro
Durată: 1 h. 55 min.
Rating IMDB: 8.0

Despre: Cu ocazia vizitei Papei Ioan Paul al Doilea în Brazilia, căpitanul Nascimento al unității de elită BOPE, se vede nevoit să încerce să mențină ordinea în cel mai violent oraș brazilian, totul pe fondul deciziei sale de a se retrage și de a numi un succesor capabil.

Rant: Dacă City of God mi-a deschis ochii asupra faptului că brazilienii sunt în stare să scoată filme extraordinare, Tropa de Elite a venit să îmi confirme acest lucru. Probabil că având același scenarist, nu este întâmplător faptul că ambele filme au reușit să surprindă atât de bine cruda viață a celor ce locuiesc în acele favelas – cartierele mărginașe ale orașului Rio de Janiero cu o rată de criminalitate extrem de ridicată.

Căpitanul Nascimento, un Wagner Moura tinerel, care încă nu ajunsese la nivelul de vedetă internațională obținut după rolul său din Narcos, este responsabil, alături de echipa sa de elită, de siguranța Papei în timpul vizitei acestuia din 1997. În același timp, având un copil pe drum, acesta este nevoit să se gândească și la siguranța familiei, și decide să se retragă cât mai curând posibil, căutând asiduu un succesor. Simultan îi urmărim și pe novicii Matias și Neto, prin ochii cărora putem vedea corupția care a înghițit întreaga forță polițienească, majoritatea dintre aceștia lucrând cot la cot cu traficanții de droguri.

Am fost „dat pe spate” când am văzut pentru prima dată filmul, nu neapărat din cauza gradului ridicat de violență prezent, dar pentru modul realistic în care este descrisă viața din acele cartiere. Este un film destul de greu de digerat, care tratează un subiect real, adaptând o autobiografie scrisă de doi căpitani BOPE, dar unul pe care ar trebui neapărat să îl vizionați.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.