Loading...
A Bittersweet Life (aka Dalkomhan insaeng) (2005)

A Bittersweet Life (aka Dalkomhan insaeng) (2005)

by Adrian Solomon, ianuarie 6, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Crime, Dramă
Regie: Kim Jee-woon
Distribuție:
Lee Byung-hun, Kim Yeong-cheol, Shin Min-ah, Hwang Jung-min, Kim Roi-ha, Lee Ki-young
Durată: 2 h. 00 min.
Rating IMDB: 7.6

Despre: Sun Woo este un gangster care s-a dedicat timp de șapte ani unui boss, Kang, până când a devenit mâna lui dreaptă, datorită seriozității și priceperii sale în a rezolva diverse situații. Kang îi cere lui Sun Woo să aibă grijă de iubita sa, mult mai tânăra Hee-soo, cât timp acesta e plecat din oraș, și dacă o prinde că îl înșală, să o execute cu promptitudine. Sun Woo se va vedea în curând pus în fața unei dileme morale extreme, ce va genera cele mai nebănuite consecințe posibile.

Rant: A Bittersweet Life este un alt film coreean, aflat demult pe lista de vizionare și despre care pot să zic după ce l-am vizionat că nu a dezamăgit deloc. Aș zice că este un film violent, de acțiune, dar totul este justificat, filmul căzând deseori în meditație. Nu se aruncă pumni de dragul bătăii, nu se trage vreun glonț degeaba. Cu toate astea, scenele de acțiune sunt printre cele mai bine făcute, oferind un spectacol minunat de violență.

Lee Byung-hun este magnific. De obicei rolurile pe care le interpretează sunt de om rece, calculat, cu toate că interretându-l pe Sun Woo ajunge la un stadiu aproape de perfecțiune. Backgroundul său în tae-kwon-do îi facilitează credibilitatea rolului, mișcările executate fiind foarte fluide. Mimica feței este excepțională, acesta neavând nevoie de foarte mult dialog pentru a ne face conștienți de trăirile sale. Îl înțelegem pe deplin și suntem de acord cu tot ce face.

Ca mai toate filmele coreene, A Bittersweet Life te face să gândești, să meditezi, învelind filosofii adânci în acțiune de cea mai bună calitate. Îl recomand cu cea mai mare căldură drept un film musai de vizionat!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.