Loading...
Early Man (2018)

Early Man (2018)

by Adrian Solomon, iulie 28, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Animație, Comedie
Regie: Nick Park
Distribuție: Eddie Redmayne, Tom Hiddleston, Maisie Williams, Timothy Spall
Durată: 1 h. 29 min.
Rating IMDB: 6.1

Despre: Un om al peșterii pe nume Dug, cu ambiții mai mari decât restul tribului său, toți vânători de iepuri, împreună cu amicul său Hognob (un porc mistreț cu apucături de câine) descoperă că timpul s-a scurs diferit pentru ei, iar vecinii lor au evoluat spre epoca bronzului. Dornic să pună mâna pe resursele din valea în care locuiește tribul lui Dug, lordul Nooth îi evacuează pe aceștia dar se vede provocat de Dug la un epic meci de fotbal.

Rant: Nick Park a devenit o legendă a animației, specializarea sa fiind una mai de nișă și anume clay-motion. El a reușit să dea viață unor personaje memorabile cum ar fi Wallace and Gromit, cu care a cunoscut un succes moderat atât pe micile cât și pe marile ecrane. Chicken Run a fost filmul care i-a adus recunoaștere globală. Nu pot să zic că Early Man este filmul care să vă introducă cel mai bine în universul de lut a lui  Nick Park, pentru asta v-aș sugera fie Chicken Run fie Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit, două producții extraordinare.

Revenind la filmul nostru, avem practic o mică scrisoare de dragoste adresată fotbalului, învelită într-o aventură inedită, subliniată de un conflict Stone Age împotriva Bronze Age. Dar ca de obicei, Nick Park nu ia subiectul în serios, luând-o strict pe ruta comediei. Și cum este un film de genul ăl mic ce se bate cu ăl mare duelându-se într-o anumită competiție sportivă, iar filme din astea am mai văzut o droaie, nici Early Man nu vine cu ceva inovativ. Reciclând gagurile din familia Flintstone cu animalele folosite ca ustensile casnice ar putea părea ca o idee bună dar devine relativ plictisitoare, ba chiar macabră atunci când vedem că trecerea de pietoni este de fapt o zebră omorâtă și așternută pe drum.

Merge dacă aveți chef de ceva lejer, fără bătăi de cap, dacă doriți să vă destindeți și să lăsați la o parte pentru o jumătate de oră problemele de zi cu zi.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.