Loading...
The Lego Movie 2: The Second Part (2019)

The Lego Movie 2: The Second Part (2019)

by Adrian Solomon, aprilie 14, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Animație
Regie: Mike Mitchell
Distribuție:
Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett, Tiffany Haddish, Stephanie Beatriz, Charlie Day, Alison Brie, Nick Offerman, Maya Rudolph
Durată: 1 h. 47 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: La sfârșitul primului film, jucăriile Duplo au invadat lumea figurinelor Lego. Iată că au trecut mai bine de 5 ani de atunci, iar lumea lui Emmet și a prietenilor săi a devenit o ruină post-apocaliptică. O figurină Duplo solitară apare și îi răpește pe mai toți prietenii lui Emmet, iar acesta se vede nevoit a întreprinde o lungă și anevoioasă călătorie prin spațiu pentru a-i recupera.

Rant: Cred că oricui i-a plăcut prima parte, îi va plăcea la fel de mult și această porție secundă. Spre marea mea mirare, poantele nu au fost super-reciclate așa cum obișnuiesc să o facă continuările în general, și vine cu material suficient de proaspăt pentru a surprinde în mod plăcut spectatorii. Cu toate că regizorul McKay a plecat de la cârma francizei pentru a se ocupa de alte proiecte, scenariștii Phil Lord și Chris Miller au rămas și fac ce știu ei mai bine, adică scenarii foarte bune și amuzante din cale afară.

Așa cum am aflat la finalul primei părți, deci spoiler alert, întreg universul Lego prezentat se află în pivnița unui individ, a cărui copil născocește tot felul de scenarii, practic povestea prin care trec eroii noștri. La finalul acelui film, sora băiatului apărea cu jucăriile ei Duplo, invadând astfel acel univers și pornind premisa acestei a doua părți. Există o pauză de 5 ani iar Emmet și prietenii săi trăiesc într-o lume dezolantă, vizitată ocazional de navele extraterestre pentru a răpi alți cetățeni. Aceștia de regulă sunt duși în, ah și acuma începem cu nesfârșitele jocuri de cuvinte, sistemul Systar, unde sunt recondiționați în cetățeni obedienți, iubitori de sclipici și muzică proastă. Regina Watevra Wa’Nabi (o mereu schimbătoare creatură din cărămizi) pare a avea un plan pentru a porni Armamageddonul, lucru văzut de Emmet într-o viziune, iar acesta pornește într-o expediție cu dublu scop, de a-și salva prieteni și de a opri planurile reginei. Pe drum el dă de un aventurier spațial, Rex Dangervest, auto-proclamat apărător al Galaxiei/cowboy/explorator și antrenor de raptori (un Chris Pratt care își bate apropoul de mai toate personajele care l-au făcut faimos până acum, neuitând să îl menționeze și pe dolofanul Andy Dwyer din Parks and Rec).

Deci da, avem glume la greu, majoritatea inteligente, iar povestea este destul de atractivă cât să facă atent. Avem și câteva remixuri la Everything It’s Awesome, inclusiv o nouă tentativă de piesă cu lipici, numită ostentativ Catchy Song, a cărei singur vers este ”This song is gonna get stuck inside your head” și este repetat obsesiv pe toată durata sa.

Așa cum menționam, aproape toată echipa (cu mici excepții) care a făcut din The Lego Movie un succes major, este prezentă și aici, alături de Lord și Miller fiind prezenți Chris Pratt, Elizabeth Banks, Alison Brie, Will Arnett, Nick Offerman, Charlie Day și mulți alții, lor alăturându-se haioasa Tiffany Haddish și mereu interesanta Maya Rudolph.

Singura mea oftică este că acest film a fost prezentat la cinematograful local doar în varianta sa dublată în română, și fără supărare echipei care a muncit la ea și care bănuiesc că a făcut o treabă bună, personal sunt oripilat de aceste variante și le evit ca dracu tămâia. Le înțeleg rostul, că vrei să aduci kinderii care încă nu știu să citească și nici nu cunosc engleza, în sălile de cinema, dar sper să avem pe viitor șansa să alegem ce vrem să vedem și nu ne îndreptăm cu pași rapizi la fel ca majoritatea țărilor străine, spre vizionarea exclusivă a variantelor dublate în română (și apoi ne mai mirăm că lumea nu știe limbi străine). Dar aceasta este o cu totul altă discuție pe care am putea-o purta în secțiunea de comentarii dacă doriți, eu vă îmbrățișez cu drag și vă invit să urmăriți acest film!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.