Loading...
Ip Man 2 (aka Yip Man 2) (2010)

Ip Man 2 (aka. Yip Man 2) (2010)

by Adrian Solomon, ianuarie 21, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Biografic, Arte marțiale, Dramă
Regie: Wilson Yip
Distribuție:
Donnie Yen, Sammo Hung, Huang Xiaoming, Lynn Hung, Kent Cheng
Durată: 1 h. 48 min.
Rating IMDB: 7.6

Despre: După ce a reușit să scape din regiunea ocupată de japonezi cu ajutorul bunului său prieten, maestrul Ip Man și familia sa au ajuns în Hong Kong. Pentru a se descurca, el decide să își înființeze o școală de arte marțiale unde să predea Wing Chun dar pentru că nu este cunoscut de nimeni, are succes limitat, reușind să strângă doar o mână de oameni. După ce intră în conflict cu membrii unei alte școli, el află că pentru a ține școala în funcțiune, trebuie să treacă peste provocările celorlalți maeștrii pentru a fi acceptat și apoi va trebui să plătească tribut unor oficiali corupți. Însă Ip Man refuză iar acest lucru ca fi scânteia ce va aprinde o întreagă văpaie socială într-un Hong Kong extrem de corupt.

Rant: Partea a doua a filmului este pe alocuri mai bună decât prima atunci când vine vorba de cum este spusă povestea. Ritmul este mai antrenant, bătăile mai mari și mai spectaculoase, cu toate că parcă nu impresionează la fel de mult ca cele din prima parte. Sammo Hung din nou compune o coreografie extrem de bună dar și face un rol excepțional pe post de maestru rival a lui Ip Man.

Cu toate că intenția producătorilor era să arate de pe acum legătura dintre Bruce Lee și maestru, din cauza unor probleme legale între ei și familia starului, s-a renunțat la idee, aceasta fiind amânată pentru partea a treia.

Donnie Yen din nou intră extrem de bine în pielea personajului, rolul acesta venindu-i ca o mănușă.

Este un film, de fapt o serie de filme extrem de bine realizate, pe care vă recomand să le serviți la pachet, ca o singură poveste, pentru a vedea și a cunoaște povestea acestui legendar maestru.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.