Loading...

F9: The Fast Saga (2021)

by Adrian Solomon, iunie 28, 2021

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune, Thriller
Regie: Justin Lin
Distribuție: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris „Ludacris” Bridges, John Cena, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Sung Kang, Michael Rooker, Helen Mirren, Kurt Russell, Charlize Theron
Durată: 2 h. 25 min.
Rating IMDB: 5.2

Despre: Periculoasa Cypher este eliberată de către un grup terorist condus de fost agent secret, un ecou al trecutului întunecat a lui Dominic Toretto, așa că acesta și aliații săi vor trebui să salveze din nou lumea de un pericol iminent.

Rant: Efectiv m-a lăsat fără cuvinte acest film. Mă bucur doar că aveam promise 10 filme și ăsta fiind al 8-lea înseamnă că în 2-3 ani se va încheia chinul celor implicați în stoarcerea până la ultima picătură de sânge din această franciză. Există mult umor neintenționat, într-un film care insistă să sfideze nu doar legile fizicii cât și cele ale logicii. Fără a-l considera spoiler, pentru că haideți să fim serioși, cu ce mai putea veni nou un film care a avut de a face și cu urmări mașină submarin, F9 atinge pasul următor al sfidării logicii și anume, se folosește de celebra memă cu Tesla trimisă în spațiu de către Elon Musk, și trimite și el doi ageamii cu mașina la plimbare în orbită. Și poate nici nu m-a agravat prea tare faza cu mașina în spațiu cât m-a agravat o secvență pe care bineînțeles am văzut-o încă din trailer, când Dom sare cu mașina peste o prăpastie folosindu-se de o frânghie, întocmai cum Tarzan folosea o liană.

Sincer mi s-a părut un film obositor, repetitiv, redundant, extrem de lung, care nu a reușit să trezească nimic în mine (ba mai mult m-a adormit pe alocuri) cu un dialog conceput parcă de preșcolari, cu un acting de lemn din partea lui Vin Diesel și a lui John Cena, și cu o paradă a tuturor actorilor care au trecut prin această serie de la început până în prezent, încât, pentru cineva care poate nu este la zi, sau a uitat bune părți din filmele trecute, va fi doar un șir lung de întrebări gen „cine e ăsta?”.

Seria Fast and Furious, care a început ca o poveste stil Breaking Point și a deviat într-una James Bond (sincer nici nu știu când s-a făcut tranziția de la curse stradale la agenți super secreți), ajunge pe ultima sută de metri șchiopătând, stoarsă de inspirație și lipsită de vlagă și zău că mă gândeam la un de evitat dar cred că le plăcea fanilor acestor tipuri de filme, care oricum s-ar uita la orice și li s-ar părea genial (un alt cuvânt care și-a pierdut sensul prin folosirea în cele mai banale circumstanțe), așa că de la mine cu larghețe, merge cu popcorn.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.