Loading...

Fargo (2014- )

by Adrian Solomon, ianuarie 8, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Crimă, Thriller
Distribuție: Sezon 1 – Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman
Sezon 2 – Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson
Sezon 3 – Ewan McGregor, Carrie Coon, Mary Elizabeth Winstead, Goran Bogdan, David Thewlis
Nr. sezoane: 4
Nr. Episoade: 41
Durată episod: ~ 55 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 8.9

Despre: Sezonul 1 – Ne aflăm în anul 2006, în Bemidji unde o serie de crime cutremură acest orășel adormit. Tânăra polițistă Molly Solverson – nume predestinat unui polițai care rezolvă tot, încearcă să descurce ițele acestui complicat caz. Ea primește ajutor din partea unui coleg de breaslă din Duluth, pentru a-l prinde pe Lorne Malvo, cel suspectat de a fi comis aceste fapte.

Sezonul 2 – Este un prequel pentru primul sezon, iar acțiunea se petrece în 1979. Un cuplu încearcă să mușamalizeze accidentarea mortală a fiului unei familii mafiote locale, iar polițistul Lou Solverson și șeriful Hank Larsson investighează această crimă.

Sezonul 3 – Din nou atenția ne este îndreptată înspre un cuplu care visează la zile mai bune, fapt pentru care sunt hotărâți să recurgă la mijloace mai puțin oneste de a se îmbogăți.

Rant: Cu scuzele de rigoare, pot afirma că am văzut doar primul sezon, al doilea este în curs de vizionare dar țin morțiș să recomand celor care probabil, ca și mine, au ignorat sau au pus la rece acest serial. Este tot ce ți-ai dori de la un film al fraților Coen. Poate știți, poate nu, acest serial este inspirat din filmul cu același nume al fraților Coen din anul 1996. Chiar dacă inspirația se limitează la locație și stil narativ, există elemente subtile care fac posibilă o paralelă între cele două produse (valiza de bani îngropată de Carl și găsită de Milos).

Apropo de frați, cei doi nu sunt implicați în scenariul acestui serial, dar sunt creditați la producători, așa că ceva din geniul lor s-a strecurat în produsul final. Se păstrează situațiile absurde și personajele caraghioase cu tentă aproape comică, specifice celor doi. Freeman și Thorton în special fac niște roluri impecabile, iar restul distribuției este completată cu foarte multe nume grele precum Bob Odenkirk, Adam Goldberg, Oliver Platt, Glenn Howerton, Keegan-Michael Key, Jordan Peele, Keith Carradine. Temele serialului sunt multe, dar transformarea prin care trece Lester mi-a adus aminte de Walter White din Breaking Bad.

Un serial pe care nu aveți voie să îl ratați, este perfect de un binge-watch în primul weekend liber.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.