Loading...

Reacher (2022- )

by Adrian Solomon, mai 21, 2022

Recomandare – musai!

Gen: Thriller, Crime
Distribuție: Alan Ritchson, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Chris Webster, Bruce McGill, Maria Sten
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 8
Durată episod: ~50 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 8.1

Despre: O crimă se petrece sub podul dintr-o localitate liniștită iar un munte de om care tocmai își făcea apariția în oraș este arestat drept făptaș. Omul de fapt este Jack Reacher, un investigator militar de succes, iar victima se dovedește a fi fratele său lucru care va face ca liniștitul oraș Margrave să fie dat peste cap și răscolit de toate secretele întunecate pe care le deține.

Rant: Amazon își păstrează trasa ascendentă în ceea ce privește producțiile de calitate, reușind aici nu doar să adapteze popularul personaj Jack Reacher așa cum doreau fanii cărților (varianta cu Tom Cruise din cele două filme nefiind pe placul multora dintre ei), dar și să scoată un produs ofertant, captivant, care va reuși să îți mențină treaz interesul de la episod la episod, grație unui scenariu inteligent dar și a unor interpreți potriviți în rolurile lor. Prim planul îl ocupă, așa cum era de așteptat, Jack Reacher, un gigant taciturn, sosit din pură întâmplare într-un orășel sudist adormit. Încet, încet devenim familiari cu restul personajelor, polițiștii care îl saltă la început, printre care căpitanul Finlay, un băiat de oraș din Boston, care nu își găsește deloc locul în Margrave, polițista Roscoe, precum și restul localnicilor. Intriga începe să se îngroașe atunci când Reacher devine ținta unor asasini misterioși, iar numărul victimelor începe să crească, totul indicând o conspirație mult mai adâncă și mai de profil înalt decât părea la început.

Celor de la Amazon nu le-a fost frică să ne prezinte o poveste ca pe vremuri, care are în centru un personaj masculin puternic, lucru parcă tot mai rar în zilele astea, iar o altă chestie ce mi-a plăcut a fost faptul că obositoarele flashback-uri care de obicei trunchiază acțiunea și răpesc din timp, sunt ținute la un minim necesar, atenția generală fiind concentrată pe rezolvarea misterului central. Reacher este un serial excelent, intrigant și care te va ține conectat timp de 8 episoade, având promisiunea unui sezon doi și de ce nu, a unei serii mai extinse, deoarece seria de cărți adaptată este una deosebit de longevivă și voluminoasă (în jur de 23 de volume scoase până acum). Spor la vizionat!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.