Loading...
Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019)

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019)

by Adrian Solomon, august 4, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune
Regie: David Leitch
Distribuție:
Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby, Helen Mirren, Eiza González, Eddie Marsan, Cliff Curtis, Roman Reigns, Josh Mauga, John Tui
Durată: 2 h. 15 min.
Rating IMDB: 6.4

Despre: Foștii dușmani, Shaw și Hobbs se văd nevoiți să facă pace și să ajute la salvarea lumii, atunci când o organizație secretă dorește să pună mâna pe un virus mortal și să îl folosească împotriva omenirii.

Rant: Nu cred că Gary Scott Thompson, creatorul și scenaristul primului film, se aștepta ca The Fast and Furios, filmul conceput de el în 2001 să ajungă acuma în vara lui 2019, la a 9-a iterație. Filmul de față marchează și prima îndepărtare față de grupul central de personaje, acesta concentrându-se acum pe mai noile adiții Luke Hobbs, apărut pentru prima dată în Fast Five, și Deckard Shaw, apărut prima dată ca antagonist în Furious 7. Și adevărul este că, cel puțin pentru mine, această serie de filme devenise interesantă din momentul în care cei doi și-au făcut apariția în ea, acesta fiind și momentul în care accentul nu a mai căzut pe cursele ilegale de mașini ci aproape exclusiv pe partea de acțiune, deseori încărcată cu multe elemente de spionaj.

Filmul se bazează pe sinergia incredibilă a celor doi protagoniști. Este un adevărat deliciu să îi vezi schimbând replici acide în timp ce caftesc fraieri în stânga și dreapta, din acest punct de vedere, filmul fiind unul dintre cele mai bune buddy-cop din ultimii ani. Mai adaugi șarmul natural exsudat de Vanessa Kirby, două apariții pe cât de năucitoare, pe atât de amuzante (nici nu o să le menționez pentru că surpriza este mult prea mare și pentru faptul că filmul a acoperit perfect implicarea celor doi), obligatoriile urmăriri de mașina ce sfidează orice lege a fizicii, un Idris Elba perfect pe post de super-răufăcător, și un pic de Roman Reigns care nu zice mare lucru, dar își face manevrele din wrestling pentru care este cunoscut, și iată că ai rețeta perfectă a unui summer block-buster de succes!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.