Loading...
Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

by Adrian Solomon, martie 27, 2016

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Super-eroi
Regie: Zack Snyder
Distribuție:
Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot
Durată: 2 h. 31 min.
Rating IMDB: 6.4

Despre: Superman a devenit, pentru mulți, un erou după evenimentele din ”Man of Steel”, dar pentru alții acesta prezintă un pericol atât timp cât nu poate fi tras la răspundere. În schemă apare Batman care își va asuma responsabilitatea înfruntării lui Superman. Cu cei doi eroi încleștați în ciocnirea lor, Lex Luther este liber să tragă sforile și să aducă la viață un experiment hidos pe nume de Doomsday.

De ce să mă uit? Nu vă lăsați păcăliți de notele proaste, acest film nu e nici pe departe un dezastru de speța lui ”Fantastic Four”. Avem un film foarte reușit din punct de vedere vizual dar care suferă de o supra aglomerare de povești paralele, fapt ce duce spre o coerență redusă a produsului final. Affleck este unul dintre cei mai buni Batman văzuți și Gal Gadot ca Wonder Woman aduce puțină speranță în vederea filmului solo ce urmează să apară cândva în viitor.

Chiar dacă suferă pe alocuri, vă sfătuiesc să vizionați varianta extended, pentru a descoperi secvențe noi, iluminatoare în anumite cazuri.

Citiți cronica aici.

1 Comment


    • Nicu Goga
      Replay Cancel Replay
    • martie 27, 2016

    Dincolo de fuşereala pe care ai semnalat-o, filmul se înscrie în trendul filozofiilor moderne, cu repercusiuni grave asupra personajelor. Lăsând la o parte elementele politice, din ce în ce mai prezente în filmele cu supereroi, nu pot să nu constat că este un nou mod de a modela, greşit zic eu, tânăra generaţie. Pe vremea mea, personajele de tip Batman şi Superman erau cu totul şi cu totul excepţionale: bine creionate, fără cusur, fără ezitări şi, mai ales, extrem de raţionale, atribute de care sunt deposedate în acest film. Mitul eroului providenţial, şi al modelului de urmat, este dărâmat, pur şi simplu, de realizatorii filmului. Principala preocupare este demonstrarea faptului că eroul venit din cer nu este un zeu, cum crede lumea, ci doar un om dotat cu însuşiri excepţionale, dar supus greşelii, cu angoase şi dileme, care decide după propria voinţă ce e bine şi ce e rău, fără a se consulta cu comunitatea. Mai mult, există o insistenţă bolnăvicioasă pentru a demonstra că supereroii noştri sângerează la fel ca oricare om, de unde şi demitizarea poveştii. Ar mai fi multe de spus pe această temă, dar mă opresc aici. Cred, totuşi, că filmul poate fi văzut şi în această cheie, deşi nu e musai. Am fost îndrăgostit de aceste personaje în anii copilăriei şi adolescenţei şi această transformare la care au fost supuse de producătorii filmului nu mă lasă indiferent.

Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.