Loading...
Ferris Bueller's Day Off (1986)

Ferris Bueller’s Day Off (1986)

by Adrian Solomon, mai 20, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Regie: John Hughes
Distribuție:
Matthew Broderick, Alan Ruck, Mia Sara
Durată: 1 h. 43 min.
Rating IMDB: 7.8

Despre: Un tânăr chiulește de la școală și petrece o zi alături de iubita sa și de cel mai bun prieten, în tentativa de a-l ajuta pe acesta să își recâștige încrederea în sine.

Rant: John Hughes, cunoscut publicului pentru filmele The Breakfast Club, Pretty in Pink, Home Alone sau Sixteen Candles, a fost mereu un regizor dedicat tinerilor. Filmele sale mereu i-au ilustrat pe aceștia ca fiind străini într-o lume a adulților, adulți deseori uni-dimensionali. Fiind considerat și un fel de filosof al tinerilor și al problemelor acestora existențiale, nu e de mirare că filmele sale au ajuns la nivelul de cult, în special în rândul tinerilor.

Ferris Bueller’s Day Off poate fi privit într-o mulțime de feluri, fie comedie, fie dramă adolescentină, sau de ce nu, dat fiind cunoscută pasiunea lui Hughes pentru orașul Chicago – o scrisoare de dragoste la adresa acestuia. Dar mai presus de toate, FBDO este unul dintre cele mai credibile filme, plin de personaje cu care te poți identifica ușor. Ferris în sine este un băiat șarmant, care reușește să facă pe toți să țină la el, fiind inteligent și extrem de descurcăreț. Astfel putem spune că el este un ideal la care aspiră mulți tineri – idealul popularității. Cameron în schimb este băiatul neurotic, cu mult bagaj familial, obsedat de propria sa paranoia. Nebăgat în seamă de familie, marginalizat de societate, el se crede mereu bolnav, inventând scuze pentru a sta acasă și a nu fi forțat să meargă într-un loc din care nu simte că ar face parte. În mulți cred că vor tinde să se asocieze cu Cameron, cu micile sale chichițe, cu inabilitatea sa de a vedea imaginea de ansamblu, obsedând în schimb asupra micilor detalii.

Și distribuția a avut un cuvânt greu în propagarea succesului acestui film, fiind un ansamblu aproape perfect. Broderick este extrem de credibil în rol de neastâmpărat șarmant, Ruck – cu toate că este cu 10 ani mai mare decât vârsta din film – este extrem de credibil iar Mia Sara – având doar 18 ani – este o prezență de-a dreptul superbă!

FBDO este fără doar și poate un clasic al cinematografiei moderne, și o vizualizare esențială pentru fanii filmelor de calitate.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.