Loading...
The World's End (2013)

The World’s End (2013)

by Adrian Solomon, iulie 30, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, S.F., Acțiune
Regie: Edgar Wright
Distribuție:
Simon Pegg, Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan, Rosamund Pike
Durată: 1 h. 49 min.
Rating IMDB: 7.0

Despre: Gary King (Simon Pegg) este un bărbat de 40 de ani imatur, care își dorește să mai încerce încă odată un pub-crawl epic, încercat alături de prietenii săi acum 20 de ani. Pentru asta își prostește prietenii cu diverse pretexte. Aceștia îl acompaniază înapoi în sătucul lor de origine, pentru a încerca să recreeze acea noapte legendară. În drum spre destinația finală, crâșma World’s End, aceștia încearcă să împace trecutul cu prezentul, fiecare dintre ei suferind de diverse traume. Totuși, ceea ce va urma să se întâmple pe parcurs, va putea schimba lumea întreagă.

Rant: Ultimul film din trilogia Cornetto, semnat de Edgar Wright. Este demență la superlativ, filmul combinând toate elementele care au avut succes până acuma din filmele anterioare. Acțiunea ca de obicei este incredibil de fresh și crisp, Wright, Pegg și Frost simțindu-se în elementul lor. Ca de obicei, filmul reunește aproape toți colaboratorii de până acuma din filmele precedente, duo-ul Pegg, Frost fiind ca de obicei, personajele centrale, în niște roluri complet opuse față de Shaun of the Dead, unde Pegg era cel serios și Frost cel pueril. Arătând acest film unei audiențe neavizate, am rămas plăcut surprins să văd reacția generală de wow pe la mijlocul filmului, când brusc se schimbă macazul. Este un film pe care vi-l recomand neapărat, la pachet cu restul din această trilogie atât de originală.

Scenariul 2 – invazie extraterestră

Eterna întrebare, există viață acolo sus în spațiu, își găsește deseori răspuns pozitiv în aceste scenarii apocaliptice, doar că intențiile vizitatorilor nu sunt printre cele mai onorabile, ei dorind mai mereu a ne extermina, asimila sau cultiva pentru diverse scopuri. Filmul de față (oarecum la îndemână cu articolul gata făcut), ne oferă probabil una din cele mai neașteptate întorsături de situație ce pot apărea de la jumătatea filmului încolo, deoarece ceea ce părea la început a fi o comedie solidă despre greutățile creșterii și acceptarea maturizării dar și îndepărtarea ce intervine între prietenii din copilărie datorită rutinei de zi cu zi și a situației și contextului social în care viața îi poartă, degenerează într-un thriller de acțiune S.F. extrem de neașteptat.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.