Loading...
Fight Back to School (1991)

Fight Back to School (aka. To hok wai lung) (1991)

by Adrian Solomon, august 6, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Comedie
Regie: Gordon Chan
Distribuție:
Stephen Chow, Cheung Man, Ng Man-Tat, Roy Cheung, Barry Wong
Durată: 1 h. 40 min.
Rating IMDB: 7.1

Despre: Star Chow este pe punctul de a fi dat afară din cadrul poliției Hong Kong pentru atitudine iresponsabilă dar un ofițer cu senioritate decide să îi acorde o ultimă șansă. În timpul unei vizite școlare, pistolul acestuia a fost furat așa că Chow trebuie să se infiltreze în școala respectivă și să recupereze arma. Pentru asta, el trebuie să treacă drept școlar iar adaptarea sa la această viață pe care o ocolise se dovedește a fi foarte grea. Mai mult, se îndrăgostește și de consilierul educativ al școlii iar drept partener îi este repartizat un detectiv incompetent, Tat, infiltrat și el ca om de serviciu.

Rant: Când vine vorba de comedie, puțini asiatici au avut succesul lui Stephen Chow. Pe bună dreptate considerat unul dintre cei mai mari comedianți ai lumii, stilul deadpan al acestuia este fără egal. Fight Back to School reprezintă unul dintre filmele mele preferate, filmat într-o perioadă extrem de productivă pentru Stephen Chow. Alături de el mai apare nelipsitul său partener Ng Man-Tat.

Filmul este și un bun punct de intrare în comediile asiatice, mai ales pentru a te familiariza cu acest stil ușor diferit fața de ce suntem obișnuiți în comediile noastre de zi cu zi. Acestea sunt mai mult orientate spre tipul de comedie vizuală numit și slapstick, deseori folosit de Jackie Chan în filmele sale, care la rându-i omagia maeștrii filmelor alb-negru de demult: Buster Keaton, Charlie Chaplin, Stan și Bran.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.