Loading...

Filmele lunii Iunie 2018

by Adrian Solomon, iunie 6, 2018

01 Iunie

The Florida ProjectThe Florida Project (2017)

Gen: Drama
Regie: Sean Baker
Distribuţie: Brooklynn Prince, Willem Dafoe, Bria Vinaite, Valeria Cotto, Christopher Rivera, Caleb Landry Jones
Durată: 111 minute
Despre ce e?: Filmul urmărește povestea unei mame tinere, rebela Halley și fetița ei de 6 ani, micuța precoce Moonee, de-a lungul unei veri. Ele locuiesc într-un motel sub protecția lui Booby, dar împreună, ambele au un talent neobișnuit de a intra în diverse necazuri.
O să îmi placă?: Willem Dafoe merita un Oscar pentru acest rol și filmul în sine este o desfătare să îl privești.


Taxi 5Taxi 5 (2018)

Gen: Comedie
Regie: Franck Gastambide
Distribuţie: Franck Gastambide, Malik Bentalha, Sabrina Ouazani, Sand Van Roy, Bernard Farcy, Salvatore Esposito
Durată: 102 minute
Despre ce e?: Un ofițer de poliție proaspăt transferat în Marsilia, primește însărcinarea de a scoate din joc o grupare mafiotă italiană ce folosește niște mașini Ferrari deosebit de puternice. Pentru ajutor, acesta apelează la nepotul legendarului Daniel, care a moștenit taxiul alb celebru al unchiului său, dar care este un șofer deosebit de slab.
O să îmi placă?: Cel mai probabil, în special de v-au plăcut și restul filmelor din serie.

08 Iunie

Jurassic World: The Fallen KingdomJurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Gen: Thriller, S.F., Aventură
Regie: J. A. Bayona
Distribuţie: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Rafe Spall, Justice Smith, Daniella Pineda, James Cromwell, Toby Jones, Ted Levine, B. D. Wong, Isabella Sermon, Geraldine Chaplin, Jeff Goldblum
Durată: 128 minute
Despre ce e?: TIsla Nublar este pe punctul de a fi distrusă de un vulcan puternic iar Owen Grady și Claire Dearing se reîntorc pentru a salva restul de dinozauri rămași în viață după evenimentele primului film.
O să îmi placă?: Aparent, Bayona a redus acțiunea blockbuster pură și a introdus elementele terifiante care au făcut primul film un succes așa de mare.

15 Iunie

Hereditary

Gen: Super-eroi, Acțiune, Comedie
Regie: Ari Aster
Distribuţie: Toni Collette, Alex Wolff, Milly Shapiro, Ann Dowd, Gabriel Byrne
Durată: 127 minute
Despre ce e?: După ce Ellen, matroana familiei moare, fiica ei începe să descopere semne criptice și secrete terifiante despre moștenirea familiei sale. Cu cât se cufundă în aceste descoperiri cu atât le va fi mai greu să scape de sinistra soartă moștenită de familia sa.
O să îmi placă?: Aparent este cel mai înfricoșător film a lui 2018, cel puțin până acuma, și reușește să facă acest lucru renunțând la clișeele genului și apelând la o poveste terifiantă ajutată de un joc actoricesc de milioane din partea lui Toni Collete.

22 Iunie

Ocean’s 8

Gen: Comedie, Crime
Regie: Gary Ross
Distribuţie: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna, Helena Bonham Carter
Durată: 110 minute
Despre ce e?: După ce mai bine de 5 ani a stat la pușcărie, Debbie Ocean a avut timp să pună la cale cel mai ambițios jaf posibil. Împreună cu un echipaj de specialiste în domeniilor lor, acestea țintesc un colier în valoare de 150 milioane dolari.
O să îmi placă?: Sunt relativ sictirit de toate aceste rebooturi ale filmelor clasice dar cu distribuții total feminine pe care le primim an de an, dar s-ar putea să îi dau o șansă acestei producții, măcar pentru distribuția fenomenală.

29 Iunie

Sicario 2: Day of the SoldadoSicario: Day of the Soldado (2018)

Gen: Acțiune
Regie: Stefano Sollima
Distribuţie: Benicio del Toro, Josh Brolin, Isabela Moner, Jeffrey Donovan, Manuel Garcia-Rulfo, Catherine Keener
Durată: 123 minute
Despre ce e?: Agentul FBI Matt Graver apelează la serviciile mercurialului Alejandro Gillick atunci când cartelurile mexicane încet să aducă teroriști pe tărâmul american.
O să îmi placă?: Fără viziunea unică a lui Villenuve și sensibilitatea și deopotrivă duritatea lui Blunt, trăiesc cu senzația că acest film va fi doar o tentativă de a comercializa un titlu.

 

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.