Loading...
Godzilla: King of the Monsters (2019)

Godzilla: King of the Monsters (2019)

by Adrian Solomon, iunie 1, 2019

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune, S.F., Monster movie
Regie: Michael Dougherty
Distribuție:
Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Bradley Whitford, Sally Hawkins, Charles Dance, Thomas Middleditch, Aisha Hinds, O’Shea Jackson Jr., David Strathairn, Ken Watanabe, Zhang Ziyi
Durată: 2 h. 11 min.
Rating IMDB: 6.0

Despre: Cei mai mari dușmani ai lui Godzilla sunt readuși la viață de o organizație eco-teroristă, iar acesta trebuie să îi înfrângă pentru a salva umanitatea de la pierire.

Rant: Dacă primul Godzilla avea ca principală critică faptul că monstrul titular apărea doar mai bine de o oră în film și că se punea prea mult accent pe personajele umane și prea puțin pe confruntarea dintre Godzilla și cei doi MUTO, Godzilla: King of Monsters amplifică confruntările inter-titani, Godzilla și prietenii săi ocupând o bună bucată din timpul de rulare, dar, în mod ciudat, mereu ca vioară secundă pentru personajele umane, care s-au multiplicat de data asta și zău că reușesc să nu stârnească nici un dram de simpatie. Dacă în prima parte petreceam tot acest răstimp doar cu familia Brody, în special cu Ford, pentru ca la final să ajungem să ne pese cât de cât de soarta lui și a familiei sale, aici ne sunt trântite o suită de personaje, eh stereotipuri mai degrabă, a căror unic rol pare a fi unul expozițional. Printre ei se numără familia protagonistă, Dr. Mark Russell (Kyle Chandler), fosta lui nevastă Dr. Emma Russell (Vera Farmiga), fiica lor Madison (Millie Bobby Brown), un eco-terorist (Charles Dance), un nerd anxios (Middleditch – interpretând poate singurul tip de personaj care îi e permis la Hollywood), un general care latră ordine în stânge și dreapta acelorași doi soldați nefericiți, și cei doi oameni de știință care au apărut și în primul film: Dr. Ishirō Serizawa (Ken Watanabe – cel cu Let them Fight) și Dr. Vivienne Graham (Sally Hawkins).

Recunosc că pentru nici un moment nu mi-a păsat de soarta lor, filmul nefăcând nici un efort în a-i face simpatici. Un alt lucru deranjant a fost actul secund, aproape în întregime mort, care a supt orice fărâmă de interes din mine. În tot acest melanj general de bile negre, aș găsi efectele speciale relativ ok, în special când vine vorba de șopârlosul radioactiv, că despre inamicul său, am văzut animații mai bune în jocurile video. Ah, cât pe ce să uit pe delicata Mothra, un highlight al întregului film și cel mai reușit titan prezentat.

Dacă mergi cu așteptări zero, s-ar putea să te bucuri de acest battle royale între monștri, cu toate că se putea face ceva mai interesant.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.