Loading...
Rampage (2018)

Rampage (2018)

by Adrian Solomon, aprilie 13, 2018

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune, S.F.
Regie: Brad Peyton
Distribuție:
Dwayne Johnson, Naomie Harris, Malin Åkerman, Joe Manganiello, Jake Lacy, Marley Shelton, Jeffrey Dean Morgan
Durată: 1 h. 47 min.
Rating IMDB: 6.1

Despre: Primatologul Davis Okoye are în grijă sanctuarul de gorile din San Diego, unde atracția principală este bunul său prieten, gorila albinoasă George. Aceștia comunică prin limbajul semnelor și se cunosc de când Davis l-a salvat pe George din mâna unor braconieri nemiloși. Un experiment genetic ce se juca cu combinarea diverselor ADN-uri de animal și era efectuat în spațiu de o firmă americană, scapă de sub control când unul dintre subiecți evadează, distrugând toată stația spațială. Trei mostre de substanță ajung pe pământ, infectând primele animale care le găsesc și anume un crocodil, un lup și pe George al nostru. Cele trei animale se transformă și cresc văzând cu ochii, devenind hiper agresive și aproape de neoprit. Davis împreună cu o cercetătoare renegată și un agent guvernamental, cred că au un remediu pentru oprirea lor și încearcă din răsputeri să le oprească.

Rant: Sincer premisa extrem de prostească nu ar fi invitat prea multă lume în cinematografe în orice alte condiții. Rețeta filmului e simplă. Adică se ia un joc obscur din anii 80-90, în care jucătorul, controlând unul dintre cele trei personaje (o gorilă, un crocodil și un lup) trebuie să distrugă o porțiune cât mai mare dintr-un oraș înainte ca armata să îi elimine. Se adaugă un nume care aduce oamenii în sala de cinematografe, indiferent de prostia în care joacă, și anume pe Dwayne „The Rock” Johnson. Se combină cele două, se face o rugăciune și se lansează pe marile ecrane. Uneori acest lucru are succes (Jumanji), rareori e un eșec pe care nici prezența celui mai carismatic ex-wrestler devenit actor nu o poate salva (Baywatch), dar de cele mai multe ori rezultatul este unul entertaining, care te binedispune timp de o oră două cât durează filmul respectiv.

Pe cât de prostească este povestea, am simțit că uneori acțiunea și-ar fi permis să fie și mai tampițică și nu s-ar fi supărat nimeni. Poate ar fi mers mai multe faze de bușit clădiri sau aruncat tancuri în elicoptere, ba mai mult The Rock poate ar fi putut băga mai multe dume, în schimb filmul încearcă momente de cool a la Michael Bay în detrimentul amuzamentului. Ultimele două scene din film au făcut ca sala să izbucnească într-un râs isteric așa că simt că filmul este o oportunitate pierdută în a crea ceva cu adevărat nebunesc.

Oricum, cine merge să vadă filmul pentru The Rock nu o să fie dezamăgit cu toate că monștrii puteau fi un pic mai mari, chit că i-ar fi călcat pe bombeu pe King Kong și Godzilla, dar cum piața de filme cu monștrii încă nu este pe deplin explorată, cred că filmul își găsește cu siguranță nișa confortabilă în care să se stabilească.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.