Loading...
Heat (1995)

Heat (1995)

by Adrian Solomon, iulie 29, 2017

Recomandare – esențial!

Gen: Crime-drama, Thriller, Neo-noir
Regie: Michael Mann
Distribuție:
Al Pacino, Robert De Niro, Tom Sizemore, Diane Venora, Amy Brenneman, Ashley Judd, Mykelti Williamson, Wes Studi, Ted Levine, Jon Voight, Val Kilmer
Durată: 2 h. 50 min.
Rating IMDB: 8.2

Despre: Neil McCauley (Robert De Niro) este un criminal foarte priceput, specializat în jafuri. El are de furcă încercând să controleze acțiunile unuia din subordonații săi indisciplinați, în timp ce și plănuiește o ultimă mare lovitură înainte de a se retrage. Locotenentul Hanna (Al Pacino) încearcă să dea de Neil, în timp ce încearcă să își facă ordine în haotica sa viață personală, tulburată de infidelitatea soției sale sau problemele mentale ale fiicei sale vitrege. Chiar și dacă cei doi încearcă să își ducă fiecare planul la capăt, între aceștia începe să se dezvolte un respect mutual.

Rant: Filmul reprezintă capodopera lui Mann dar și o întâlnire colosală între doi titani ai marelui ecran, aflați în formă maximă – De Niro și Al Pacino. Bazat pe fapte reale, filmul este unul de neuitat, oferind atât unul dintre cele mai bune dialoguri întâlnit în filme, scena în care cele două personaje principale se întâlnesc într-o cafenea fiind încărcată de electricitate, cât și una din cele mai fantastice scene de împușcături. Dar filmul nu stă doar în aceste două elemente. Având o durată de aproape trei ore, avem timp suficient să ne familiarizăm cu personajele și să începem să ținem la ei, indiferent de care parte a baricadei se află acestea.

Chiar dacă filmul a inspirat câteva cazuri reale în care criminalii au încercat jafuri similare în diverse părți ale globului, acesta rămâne unul dintre cele mai bune ce au ca subiect central jaful, atât planificare cât și execuția în sine. Este și va rămâne un film esențial.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.