Loading...
Hot Fuzz (2007)

Hot Fuzz (2007)

by Adrian Solomon, iulie 13, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Comedie
Regie: Edgar Wright
Distribuție:
Simon Pegg, Nick Frost, Jim Broadbent, Paddy Considine, Rafe Spall, Bill Bailey, Timothy Dalton, Martin Freeman, Steve Coogan, Bill Nighy
Durată: 2 h. 01 min.
Rating IMDB: 7.9

Despre: Nicholas Angel este un ofițer de poliție londonez extrem de talentat, muncitor și disciplinat, astfel încât strălucește în orice domeniu. Acest lucru îi face pe colegii lui să arate rău astfel încât aceștia îi găsesc un sătuc liniștit, unde rata criminalității este zero și îl transferă acolo. Dacă la început îi este foarte greu să se adapteze, în curând, un șir bizar de accidente îi trezesc interesul. Alături de partenerul său, naivul dar inimosul Danny, cei doi încearcă să dezlege misterul acestor accidente ce zguduie idilicul sătuleț.

Rant: Hot Fuzz este a doua colaborare din trilogia Cornetto, dintre Edgar Wright și Simon Pegg. Aceștia mai lucraseră înainte la serialul Spaced unde și deveniseră prieteni buni, serial la care au colaborat și cu o parte din distribuția folosită de Wright în această trilogie.

Ca fapt divers, Hot Fuzz a primit acest nume după ce Pegg a remarcat câte filme de acțiune din anii 90 erau formate din două cuvinte, un substantiv și un adjectiv. Cei doi au studiat intens o groază de filme de acțiune, dorind să realizeze un film de acțiune tipic britanic, concluzionând că Anglia nu avea așa ceva până atunci. La fel ca restul filmelor din trilogie, primul act nu anunță defel acțiunile ce urmează să aibă loc, totul pornind cu o despărțire și cu o mutare în altă locație pentru protagonistul principal.

Filmul e plin ochi cu scene ce omagiază filme celebre de acțiune, dar face deseori referiri la primul film din serie, Shaun of the Dead. La fel, filmul se pretează unei revizionări, în care vei vedea lucrurile petrecute cu alți ochi.

Personal este filmul meu favorit de la Edgar Wright, la mare concurență cu Scott Pilgrim vs the World. Vi-l recomand să îl vedeți neapărat, fie împreună cu restul trilogiei, fie individual.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.