Loading...
In Bruges (2008)

In Bruges (2008)

by Adrian Solomon, noiembrie 12, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Comedie neagră
Regie: Martin McDonagh
Distribuție:
Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ralph Fiennes, Clémence Poésy, Jérémie Renier
Durată: 1 h. 47 min.
Rating IMDB: 7.9

Despre: După un contract deosebit de dificil, asasinii Ray și Ken se refugiază în Belgia, în Bruges, și așteaptă limpezirea apelor. Ray, cel mai tânăr dintre cei doi, urăște orașul nespus de mult, dar Ken îl găsește deosebit de relaxant, fiind atras de frumusețea feerică a acestui oraș. Experiențele lor de viață devin din ce în ce mai ireale după ce încep să facă cunoștință cu diverși turiști, localnici, un pitic dar și o potențială poveste de dragoste pentru Ray.

Rant: Alt regizor aflat la debut în calitate de regizor pentru filme de lung metraj, Martin McDonagh face și el parte din categoria one-hit wonder. A mai făcut un scurt metraj înainte de acest film și a mai regizat încă un lung metraj dar deloc aproape de succesul acestui film.

In Brugges este una dintre cele mai bune comedii negre văzute vreodată. Odată cu acest film pot să spun că am reușit să atașez numele de Brendan Gleeson cu actorul pe care îl văzusem într-o duzină de roluri secundare dar habar nu aveam cum îl cheamă. Este și filmul care l-a scos pe Colin Farrell de pe lista actorilor odioși pe care nu îi puteam suporta. Adevărul este că, așa cum a dovedit-o de mai multe ori, Colin Farrell strălucește în producțiile indy, cu tentă dramatică, mai mult decât o face când joacă în mega-producțiile Holywoodiene.

In Bruges este în primul și în primul rând o crime-drama, ce se învârte în jurul crizei existențiale a protagonistului care, după o decizie proastă în timpul unei lovituri în care trebuia să ucidă un preot, a ajuns o epavă de om. Colegul său de breaslă, mult mai experimentat, îl conduce pe acesta pe un drum al descoperirii de sine, cu toată că problema principală, pe care ne-o punem și noi, este, că de ce întocmai în Bruges? Răspunsul este destul de neașteptat, cu toată că dacă vizionați trailerul o să vă cam spoileriți singuri filmul.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.