Loading...

In the Name of the Father (1993)

by Adrian Solomon, iunie 26, 2020

Recomandare – esențial!

Gen: Dramă, Biografic
Regie: Jim Sheridan
Distribuție: Daniel Day-Lewis, Emma Thompson, Pete Postlethwaite
Durată: 2 h. 13 min.
Rating IMDB: 8.1

Despre: Cutremurătoarea poveste reală a unui presupus membru IRA, acuzat pe nedrept pentru detonarea unei bombe într-un pub londonez, și lupta pentru dreptate contra unui sistem corupt, a familiei sale și a unui avocat pasionat.

Rant: Jim Sheridan creează o bijuterie de film, adăugând mult umanism unei prestații actoricești excepționale (la ce altceva te-ai fi putut aștepta de la inegalabilul Daniel Day-Lewis). Este o poveste răvășitoare, despre sacrificiul pe care în fac părinții pentru copii lor, unul dintre acele filme care m-a prins de la bun început și m-a ținut treaz până la final, fiindu-mi greu să mă dezlipesc de el chiar și după final. Este un film care te marchează, te șochează, despre un sistem juridic corupt, care acuză pe nedrept o mână de oameni, la închisoare pe viață, și lupta lor, acompaniați de un avocat mărinimos, pentru a-și dovedi nevinovăția făcând o adevărată muncă de Sisif. Este și bazat pe un caz real, lucru care îl face și mai marcant, dar arată și frânturi despre lupta IRA față de „opresorii” britanici. Întreg ansamblul actoricesc a fost nominalizat la Oscar, pe lângă susmenționatul DDL, mai fiind Emma Thompson și Pete Postlehwaite, care, după mine, face rolul vieții sale (fiind unul din acei eterni actori secundari foarte ușor de recunoscut, pe care ai impresia că îi vezi în mai toate producțiile). Poate și pentru simplul mesaj dragoste paternă, filmul ar trebui să fie o recomandare esențială, și un târziu „La mulți ani” de ziua tatălui.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.