Loading...
Ingrid Goes West (2017)

Ingrid Goes West (2017)

by Adrian Solomon, decembrie 21, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Comedie, Dramă
Regie: Matt Spicer
Distribuție:
Aubrey Plaza, Elizabeth Olsen, Billy Magnussen, Wyatt Russell, Pom Klementieff, O’Shea Jackson Jr.
Durată: 1 h. 38 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: Ingrid nu prea știe să își facă prieteni. Singura ei prietenă adevărată, mama ei, tocmai a murit, iar ea a petrecut câtva timp într-un spital psihiatric după ce a atacat o persoană de pe Instagram, de care devenise obsedată. Odată eliberată din spital, Ingrid își găsește un nou idol pe rețeaua de socializare, se mută în L.A. și se va împrieteni cu aceasta, fie că individa va dori sau nu acest lucru.

Rant: Aubrey Plaza este născută să joace roluri psihotice precum cel a lui Ingrid. Dacă în Scott Pilgrim nu prea avea multe replici, fiind rolul în care am descoperit-o personal, în Parks and Recreations ea a devenit una dintre actrițele preferate din serial, având un chemistry extraordinar cu glumețul Chris Pratt. Însă un rol definitoriu pentru ea vine odată cu serialul Legion, unde ajungem să descoperim o cu totul nouă față a acestei actrițe multi-talentate.

Rolul din acest film îi vine ca o mănușă, potrivindu-se perfect personalității sale de mizantrop. Dar nici Elizabeth Olsen nu se lasă mai prejos, reușind să aducă o anumită căldură unui personaj pe care în mod normal l-am detesta. Filmul este foarte deștept compus, astfel încât îți este greu să te decizi pe care dintre ele să o urăști mai mult pentru că ambele mint de îngheață apele, iar acest desiș de minciuni crește văzând cu ochii până la implozia finală, unde totul se năruie. Dar în același timp, ambele își expun vulnerabilitățile și reușesc să se facă plăcute într-un fel sau altul.

Ingrid Goes West este un film mai aparte, o critică socială destul de puternică. Central filmului se află generația de mileniali, de hipsteri, de obsedați de conturi de Instagram cu șiruri nesfârșite de hashtaguri. Ingrid a noastră este o stalkeriță, care a făcut din acest lucru un adevărat viciu care a ajuns notorie după ce a atacat o celebritate Instagram la propria sa nuntă pe motiv că nu a fost invitată. De fapt, cele două nu se întâlniseră niciodată și toată relația fusese născocită de mintea tulburată a lui Ingrid. După ce iasă din sanatoriu, dovedind că nu a învățat nimic din toată experiența, ea se aruncă cu capul într-o nouă „relație”, de data asta cu o personalitate mondenă a Los Angeles-ului. După ce se muta acolo în L.A., Ingrid manipulează evenimentele în așa fel încât ca ele să devină prietene, doar pentru a descoperi o fațadă nebănuită a celebrității, una fabricată pe minciuni și pe impresii false, pe filtre și multe multe hashtaguri și emoticoane.

Per total, chiar dacă filmul este o dramedie, tonul și mesajul transmis este unul trist iar finalul îmi aduce aminte de un citat din Fight Club – It’s only after you have lost everything that you’re free do to anything. Poate că citatul are legătură cu finalul, poate că nu, dar probabil că este suficient să pun un # în față și eventual un oarecare filtru pentru a înveli orice rahat și a-l face să pară strălucitor, lucru ce vrea să sublinieze filmul de fapt.

Filmul este destul de bun, învârtindu-se undeva în jurul preferaților din acest an.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.