Loading...
Boy (2010)

Boy (2010)

by Adrian Solomon, noiembrie 12, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Dramă
Regie: Taika Waititi
Distribuție:
James Rolleston, Te Aho Aho Eketone-Whitu, Taika Waititi, Rachel House
Durată: 1 h. 27 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: Filmul se petrece în anul 1984. Alamein, cunoscut drept Boy, este un puști de 11 ani ce locuiește în golful Waihau din Noua Zeelandă. El trăiește într-o zonă rurală, alături de bunica sa, fratele său mai mic Rocky și câțiva verișori. Activitățile principale ale lui Boy sunt să viseze la artistul său preferat, Michael Jackson, să-și petreacă timpul alături de prietenii săi, Dallas și Dynasty, încercând să o impresioneze pe colega lui de clasă Chardonnay, să discute cu animalul său de companie, capra Leaf sau să spună povești fabuloase despre tatăl său. Într-o zi, bunica lor pleacă de acasă iar în curând tatăl său se reîntoarce după o absență de mulți ani, acompaniat de încă doi indivizi dubioși. Alamein senior le va bulversa viețile celor doi frați, pe care îi va pune să caute o comoară ascunsă de el înainte de a ajunge în pușcărie.

Rant: Taika Waititi este un regizor extraordinar, maestru în a prezenta situații triste în cele mai amuzante moduri posibile. E absolut senzațional cât de multe se pot face cu un scenariu bun și actori decenți, chiar dacă bugetul filmului a fost unul modest, asta comparativ cu mega producțiile de la Holywood, în care se pompează bani cu găleata pentru scenarii neinspirate. James Rollerston – Boy, face un rol foarte bun și este inima filmului. Castigul lui James Rollerston a fost o mutare genială, deoarece acesta era inițial doar un membru al distribuției extinse, având un rol nesemnificativ.

Decorul minunat al Noii Zeelande se potrivește de minune acestei povești, una extrem de intimă pentru regizor, care revine în locul copilăriei sale pentru a filma această peliculă.

Filmul ne prezintă povestea coming-of-age a tânărului băiat Maori, care a crescut doar cu amintiri despre tatăl său, dar pe care mereu l-a văzut ca pe un veritabil erou, asta până când îl întâlnește și ajunge să îl cunoască cu adevărat. Momentele amuzante se combină foarte natural cu cele triste și filmul nu se simte niciodată forțat.

Recomandări regizori: Taika Waititi

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.