Loading...
Eagle vs Shark (2007)

Eagle vs Shark (2007)

by Adrian Solomon, noiembrie 21, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Comedie, Dramă
Regie: Taika Waititi
Distribuție: 
Jemaine Clement, Loren Horsley, Craig Hall, Joel Tobeck Taika Waititi, Rachel House
Durată: 1 h. 28 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: Lily o fată timidă până la complexare, se îndrăgostește de Jarrod, pe care îl vede zilnic când acesta vine să cumpere de mâncare la fast food-ul la care lucrează aceasta. Soarta îi va aduce pe cei doi împreună în timpul unei petreceri costumate. În curând Jarrod o anunță pe Lily că trebuie să plece acasă, să își înfrunte un dușman de temut, revenit din străinătate. Lily acceptă să îl acompanieze, cu toate că această călătorie îi va arăta lucruri din viața lui Jarrod care ar fi fost mai bine să rămână ascunse.

Rant: Debutul regizoral al lui Taika Waititi, este primul său film de lung metraj, după scurt metrajul nominalizat la Oscar – Two Cars, One Night. Încă de pe acuma, din filmele astea indy cu bugete super limitate, descoperim un regizor talentat, căruia nu îi este frică să își asume riscuri, prezentând niște drame umane în cel mai dulce stil posibil. Filmul de față este foarte complex, odată ce treci de suprafață vei descoperi niște drame puternice, ce au de a face cu abandonul, ostracizarea, bullying-ul, pierderea sau alienarea. Cu toate astea, Taika păstrează până la final un ton bun, plăcut, îndrăznind să termine povestea într-o notă de speranță.

Cele două personaje sunt similare în sensul că ambii sunt introvertiți, lucru datorat traumelor suferite de aceștia în tinerețe. Dacă moartea părinților săi pare a fi principala cauză pentru starea lui Lily, la Jarrod lucrurile stau un pic mai complex, acesta suferind de severe complexe datorită bullying-lui neîntrerupt la care a fost supus în timpul școlii, dar și datorită unui sentiment de abandonare parentale, tatăl său favorizându-l mult mai mult pe fratele acestuia, mult mai talentat, dar împins în spate de familie și presat pentru a face performanță până se ajunge la suicid. Alături de ei descoperim o întreagă gamă de personaje unice, dubioase sau drăguțe.

Recomand cu căldură acest film, chiar dacă este unul mai ciudat decât lucrurile pe care le recomand de obicei aici. Luați cu încredere!

Recomandări regizori: Taika Waititi

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.