Loading...

Jessica Jones (2015-2019)

by Adrian Solomon, octombrie 10, 2016

Recomandare – decent!

Gen: Super-eroi, Acțiune, Drama
Distribuție: Krysten Ritter, David Tennant, Mike Colter, Rachael Taylor, Wil Traval, Erin Moriarty, Carrie-Anne Moss
Nr. sezoane: 3
Nr. Episoade: 39
Durată episod: ~50 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 7.9

Despre: Sezonul 1 – Jessica Jones este o fostă eroină, actualmente retrasă, care se ocupă de liniștita profesie de detectiv particular. Ocazional își mai manifestă abilitățile dar doar când e necesar. Când ajunge să îl tatoneze pe Luke Cage, deținătorul unui mic bar, ea se îndrăgostește de acesta, la cel mai prost moment posibil, pentru că Killgrave aka Purple Man, un sociopat cu puterea de a manipula mințile celor din jur, își face apariția în peisaj și îi readuce aminte Jessicăi de trecutul dureros pe care cei doi l-au avut împreună.

Sezonul 2 – Scăpată de primejdia numită Killgrave, și după ce a trecut printr-o aventură cu ceilalți Defenders, Jessica se reîntoarce la slujba sa, aceea de PI – investigator privat. Lucrând împreună cu vecinul ei și fostul dependent de droguri Malcolm, ea încearcă să își regăsească ritmul, rezolvând cazuri mici, diferite. Dar Patsy Walker, vechea sa prietenă, încearcă să dezgroape trecutul și investighează tot mai adânc în compania IGH, lucru ce scoate la iveală o suită de probleme pe care cele două prietene nu sunt prea pregătite să le înfrunte.

De ce să mă uit? Chiar dacă nu respectă pas cu pas povestea din comics, serialul de față face o treabă extraordinară în a ne introduce pe această anti-eroină, dar și cohorta de personaje secundare ce vor umple cele 13 episoade. Nu lipsesc nici nelipsitele deja easter eggs și infinitul cameo a lui Stan Lee. Rând pe rând vor fi introduse diverse personaje unele cunoscute altele relativ obscure din universul Marvel cum ar fi Trish „Patsy” Walker (cunoscută și ca eroina Hellcat, nu și în serial deocamdată), avocata Jeri Hogarth, căreia JJ îi mai face ocazional servicii, Luke Cage despre care vom mai vorbi, jucat excelent de Mike Colter, Will Simpson (care apare în comics sub numele de Nuke – unul dintre antagoniștii secundari ai lui Captain America), Kilgrave (cunoscut și ca Purple Man – chiar dacă nu este menționat în serial – și interpretat excepțional de David Tennant) și nu în ultimul rând Claire Temple (viitoarea Night Nurse cu o Rosario Dawson din nou impecabilă) cea care face legătura directă între Daredevil, Jessica Jones și Luke Cage.

Serialul păstrează seriozitatea din Daredevil dar are un ton mai sumbru, fiind pe alocuri un thriller noir, găsindu-și campionul perfect în anti-eroina noastră, Jessica Jones. Sunt tratate diverse teme de la sexualitate, abuz sau traume. Se remarcă jocul actoricesc al celor doi protagoniști, Ritter și Tennant, dar și alegerea potrivită a lui Luke Cage în persoana lui Mike Colter.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.