Loading...

Hawkeye (2021)

by Adrian Solomon, noiembrie 30, 2021

Recomandare – decent!

Gen: MCU, Acțiune, Comedie, Super-eroi
Distribuție: Jeremy Renner, Hailee Steinfeld, Tony Dalton, Fra Fee, Brian d’Arcy James, Aleks Paunovic, Piotr Adamczyk, Linda Cardellini, Simon Callow, Vera Farmiga, Alaqua Cox
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 6
Durată episod: ~45 min.
Statut: mini-serie completă
Rating IMDB: 7.6

Despre: Clint Barton aka. Hawkeye este la New York, și tot ce își dorește este să sărbătorească Crăciunul alături de familia sa. Viața sa este dată peste cap odată ce tânăra Kate Bishop, costumată în costumul său de Ronin cu care Hawkeye oprise mulți gangsteri în timpul celor cinci ani pierduți, îi intră în colimator în timpul unei altercații cu niște gangsteri periculoși.

Rant: Dacă până în acest moment, cam toate serialele Marvel au avut un model, un tipar, atunci am putea spune cu fermitate că Hawkeye este primul serial festiv din MCU. Situat în New York, în preajma Crăciunului, la un an după evenimentele din ultimul Avengers, serialul îl are în prim plan pe Clint Barton, arcașul neînfricat, membru al Avengers dar și agent al SHIELD, actualmente retras din viața publică, dorind doar să se bucure de viața pe care o are alături de familia sa.

La începutul seriei, îl vedem pe acesta asistând la un spectacol de pe Broadway numit Rogers. Clint pare îmbătrânit, e surd într-o ureche și este decis să se dedice în întregime familiei. De asemenea mai facem cunoștință și cu Kate Bishop, care ne este introdusă într-un flashback din 2012, din timpul invaziei Chitauri a New Yorkului, prilej pentru ca aceasta să fie suficient de inspirată de acțiunile eroice ale lui Hawkeye încât să își propună să devină ca el într-o bună zi. După mulți ani de antrenamente acesta a devenit foarte pricepută la mânuirea arcului dar și la sporturile de contact, lucru pe care îl dovedește atunci când oprește de una singură un atac al unor mafioți ruși asupra unei licitații ilegale. Pentru a-și asigura anonimatul însă, ea se îmbracă cu prima chestie ce îi cade la îndemână, și anume costumul de Ronin care tocmai era licitat. Iar cum Ronin era alter-ego-ul lui Barton în perioada dintre Infinity War și Endgame, când a croit o potecă sângeroasă în lumea criminalității atrăgându-și astfel o mulțime de dușmani, Clint sare din nou în acțiune și devine amestecat în problemele personale ale lui Kate. Avem astfel de a face cu un film de acțiune și comedie, cu un duo maestru (fără voie) – elev, a cărei chemistry este fantastic și care sincer, cară serialul.

Având 6 episoade, acesta este programat a se încheia exact în săptămâna Crăciunului, făcându-l astfel primul serial MCU de Crăciun. De asemenea mai este programat un spin-off pe baza personajului secundar din acest film Echo.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.