Loading...
Johnny English (2003)

Johnny English (2003)

by Adrian Solomon, octombrie 27, 2018

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Comedie
Regie: Peter Howitt
Distribuție: Rowan Atkinson, Natalie Imbruglia, Ben Miller, John Malkovich
Durată: 1 h. 27 min.
Rating IMDB: 6.2

Despre: După ce, datorită inepției sale, agentul English reușește să omoare toți agenții secreți ai MI7, acesta este însărcinat cu recuperarea Bijuteriilor Coroanei furate din cauza incompetenței sale.

Rant: Mi-a plăcut la nebunie Mister Bean când eram tânăr, era până la urmă unul dintre lucrurile alături de care am crescut prin anii 90, la un loc cu Familia Bundy și Benny Hill. Tipul acela de umor, gagurile nebune și umorul vizual, au ajutat personajul să traverseze bariera culturală și să îl facă bine cunoscut în lumea întreagă. dar până la urmă, erau niște acțiuni involuntar amuzante ale unui individ relativ deranjant la mansardă, care în ziua de azi ar fi diagnosticat cu multiple dizabilități la nivel mental. Tot ce făcea el amuzant se potrivea de minune cu contextul și nimeni nu prea stătea să analizeze în profunzime așa ceva. Apoi au încercat să aplice formula și pe marele ecran, scoțând personajul din limitele seriei de televiziune și trimițându-l în America să distrugă o operă de artă. A fost amuzant pe atunci, mai mult Bean = mai multă distracție, nu?

Dar apoi au aplicat aceeași formulă unui alt tip de personaj, și anume un spion, care se dorea suav și bun la toate, în realitate fiind un nepriceput care prin noroc ajunge să rezolve cazurile care îi erau date. Dar cum ulciorul nu merge de prea multe ori la apă, rezultatul final a cam scârțâit, mai ales dacă ar fi să luăm în considerație deja aveam ceva similar și anume tentativa lui Mike Myers care a făcut același lucru cu seria Austin Powers doar că lui i-a ieșit muuuult mai bine.

Cu toate astea, Johnny English reușește pe alocuri să fie chiar digerabil, având suficiente glume, chiar dacă unele sunt repetate din alte materiale ale lui Rowan (eh unele, majoritatea). Fanii lui Atkinson dar și audiența casual, cei care doresc o după amiază liniștită cu un film amuzant, cred că s-ar bucura de aventurile lui Mister Bean, agent secret.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.