Loading...

Jupiter’s Legacy (2021)

by Adrian Solomon, mai 8, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Super-eroi, Dramă
Distribuție: Josh Duhamel, Ben Daniels, Leslie Bibb, Elena Kampouris, Makando Wamukwamba, Andrew Horton, Mike Wade, Matt Lanter
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 8
Durată episod: ~40 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 6.8

Despre: După ce o primă generație de super-eroi a ținut omenirea în siguranță timp de zeci de ani, aceștia trebuie să cedeze frâiele urmașilor lor, care însă nu sunt de acord cu vechile valori promovate de aceștia.

Rant: Jupiter’s Legacy este, cum altcumva, o nouă adaptare a unei serii de comics creată de legendarul Mark Millar (Wanted, Kick-Ass), care servește și ca producător al acestui serial. Ce este diferit la acest serial e faptul că acesta se concentrează mai mult pe dinamica familială și contradicția dintre valorile celor două generații.

În prim plan îl avem pe Sheldon Sampson alături de nevasta lui, Grace. Încă din anii 30, ei au protejat oamenii sub un cod strict de reguli, cea mai importantă fiind ca un super-erou nu va ucide niciodată. Însă copii lor, Brandon și Chloe, au alte valori, unele dintre ele izbucnind și din disprețul pentru un tată mai mereu absent, draconic în a-și impune propria viziune asupra lor. Dacă Chloe trăiește din plin viața de celebritate, experimentând totul de la petreceri, alcool și droguri, fratele ei încearcă din răsputeri să îi calce pe urmele tatălui său, fiind întâmpinat mai mereu cu dojană și cu propoziții de genul „Nu ești pregătit, nu ai ceea ce trebuie”, lucruri ce îl fac pe Brandon să facă orice doar pentru a-și mulțumi patriarhul.

Serialul se desfășoară pe două linii temporale, una din prezent, și una din trecut, care servește ca stabilirea originii personajelor principale. Trebuie să recunosc că am fost mult mai investit în povestea cu vibe de aventură a la Spielberg din trecut decât în drama de familie din prezent, cu încercările sale vagi de a îmbătrâni personajele cu machiaj și cu peruci dubioase.

Jupiter’s Legacy suferă de inconsistență atât între cele două planuri temporale prezentate cât și la nivel de producție (cauzată fără îndoială de plecarea la jumătatea sezonului a producătorului principal) și nu aduce foarte multe noutăți genului, fiind inferior altor producții care încearcă deconstrucția genului cum ar fi The Boys sau Invincible. Cu toate astea, merge ca o diversiune sau ca un binge de vreme urâtă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.