Loading...

Doom Patrol (2019- )

by Adrian Solomon, mai 12, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Super-eroi, Aventură
Distribuție: Diane Guerrero, April Bowlby, Joivan Wade, Alan Tudyk, Matt Bomer, Brendan Fraser, Timothy Dalton
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 24
Durată episod: ~50 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 7.9

Despre: Niles Caulder, un geniu nebun modern, asigură refugiu și ajutor unor indivizi speciali, care au căpătat super-puteri în urma unor accidente teribile, care i-au lăsat fie desfigurați, fie cu grave deranjamente mentale. În urma dispariției acestuia, acești indivizi se văd nevoiți a lucra împreună pentru a elucida misterul dispariției binefăcătorului lor, ajutați în mod surprinzător de Cyborg.

Rant: De când și-au lansat propria platformă de streaming, DC Universe s-a pus pe treabă și a început să producă seriale bazate pe benzile desenate proprii, iar primii care au beneficiat de această oportunitate au fost Titans, urmați de un spin-off, acest Doom Patrol, ambele foarte bine primite de public și de critici. Și de ce nu ar fi așa, când Craig Berlanti se află printre producători, acesta fiind unul dintre principalii autori ai mega-succesului avut de CW cu Arrowverse-ul lor.

Doom Patrol este una din cele mai vechi publicații ale celor de la DC, care a apărut cam în aceeași perioadă cu Xmen-ul celor de la Marvel, publicație acuzată că ar fi copiat conceptul acestei serii (o echipă de inadaptați social, fiecare cu propria super-putere, condusă de un tip în scaun cu rotile).

Condusă și creată de un geniu nebun pe nume Niles Caulder (The Chief), această echipă este compusă din oameni care prin diverse accidente primit super-puteri dar au și fost lăsați fie desfigurați, fie cu grave probleme psihice. În urma dispariției lui Niles, Cyborg își face apariția pentru a ajuta echipă să își găsească leaderul. Așadar, Cyborg, împreună cu Robotman, Elasti Girl, Negative Man și Crazy Jane se îmbarcă în cele mai bizare și neașteptate aventuri în confruntarea lor cu teribilul Mister Nobody.

M-a surprins în mod plăcut prezența în serial a lui Brendan Fraser pe care îl credeam dispărut din actorie, chit că apare exclusiv sub formă de flash-backs, Timothy Dalton pe post de The Chief, dar în special a lui Alan Tudyk ca Mister Nobody, dar și pe post de narator al serialului, un narator care mereu sparge al patrulea zid în cel mai amuzant mod cu putință.

Cred că pentru fanii benzilor desenate serialul este un musai absolut, producția și efectele fiind destul de bine făcute având în vedere totuși că este un TV Show nu un film cu mega-buget.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.