Loading...

Kleo (2023- )

by Adrian Solomon, aprilie 16, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Thriller, Suspans, Spionaj
Distribuție: Jella Haase, Dimitrij Schaad, Julius Feldmeier, Vladimir Burlakov, Vincent Redetzki, Yun Huang, Alessija Lause
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 8
Durată episod: ~50 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 7.5

Despre: Kleo Straub, o tânără și entuziastă agentă secretă/asasin Stasi, al Germaniei de Est, se reîntoarce dintr-o misiune dusă la capăt cu brio, doar pentru a fi săltată de serviciul secret est-german și aruncată în închisoare sub acuzații false. După ce pierde 3 ani din viață, și odată cu eliberarea timpurie datorită căderii regimului comunist, ea pornește să afle motivele încarcerării precum și să se răzbune pe cei care i-au cauzat rău, doar pentru ca cădea în mijlocul unei conspirații nebănuite.

Rant: Kleo este un serial nemțesc de calitate, așa cum sunt mai toate colaborările pe care Netflix le are în această parte a lumii. Făcut în vena lui Killing Eve, această serie combină acțiunea, drama și situațiile de suspans cu un umor negru de calitate, livrat mereu perfect de Jella Haase, vedeta acestei producții.

Seria pornește inițial în 1987, cu Kleo executând perfect un asasinat în partea de vest a Berlinului. Întoarsă acasă, ea este în curând confruntată de serviciile secrete est-germane, acuzată de înaltă trădare și aruncată în închisoare. Trei ani mai târziu, odată cu căderea zidului Berlinului care a semnificat și căderea regimului comunist în partea de est a Germaniei, toți deținuții politici sunt grațiați, Kleo aflându-se printre ei. Ea este confruntată cu o nouă realitate, cu muzica tehno bubuind în cluburi și vesticii mutându-se în est pentru a profita de impasul economic al acestei regiuni. Fără a sta prea mult pe gânduri, ea pornește o adevărată campanie de a răzbunare împotriva celor care au lipsit-o pe nedrept de trei ani din viață, doar că, cu cât află mai multe și cu cât sapă mai adânc, ea descoperă din ce în ce mai multe fire care duc spre o valiză roșie, cheia centrală a unei conspirații la cel mai înalt nivel așa că în curând, alți agenți secreți încep să o vizeze pe Kleo. În tot acest timp, Sven Petzold, un polițist vestic de la Fraudă, martor al crimei lui Kleo din 87, insistă în capturarea acesteia, punându-i mereu bețe în roțile răzbunării acesteia.

Serialul este antrenant, are un pas alert și recreează foarte bine anii respectivi, căderea zidului, cultura tehno care cuprindea țara, realitățile rămășițelor regimului comunist și criza lor de identitate. Kleo este un binge perfect pentru această vacanță și, așa ca mai toate serialele de la Netflix care se bucură de succes, sezonul doi este deja în proces de filmare.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.