Loading...
Watchmen (2019)

Watchmen (2019)

by Adrian Solomon, noiembrie 3, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Dramă
Distribuție: Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Yahya Abdul-Mateen II, Andrew Howard, Jacob Ming-Trent, Tom Mison, Sara Vickers, Dylan Schombing, Louis Gossett Jr., Jeremy Irons
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 8
Durată episod: ~30 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.1

Despre: Treizeci de ani au trecut de la evenimentele care au dus la fructificarea planului vizionar a lui Ozymandias, eroii au fost scoși în afara legii, Robert Redford a ajuns cel mai longeviv președinte al Americii iar lucrurile sunt cât se poate de rele în partea de sud, mai precis în Tulsa, Oklahoma, unde ura rasială a atins cote maxime. Istoria este pe punctul de a se repeta, iar cheia pare a sta cu un grup de tip KKK, numit The Seventh Kalvary, a cărui agendă misterioasă bazată pe jurnalul lui Rorhshack pare a fi scânteia care va declanșa un conflict de proporții, iar forțele de ordine conduse de căpitanul Judd Crawford, sunt singurele ce stau în fața acestei amenințări.

Rant: Cel mai recent serial ce poartă marca HBO a început să ruleze în zilele de luni și se prezintă a fi cea mai bună alegere în ceea ce privește serialul acestei toamne. Au ieșit puține episoade la momentul scrierii acestui articol, dar am reușit să îl absorb pe primul dintr-o suflare, fiind captivat complet de lucrurile ce se desfășurau pe ecran. Impactul va fi cu atât mai puternic pentru fanii operei de căpătâi a lui Allan Moore, serialul având mai multe în comun cu cartea decât cu filmul omonim a lui Zack Snyder. Peste tot sunt presărate mici detalii care vor completa acest salt în timp de 30 de ani dintre evenimente, dar pe scurt lucrurile stau așa: planul lui Ozymandias a reușit, acesta reușind să atace New York-ul cu o creatură interspațială (repet, serialul urmează evenimentele cărții, nu pe cele ale filmului) care ucide în jur de trei milioane de locuitori, eveniment care forțează Statele Unite și ale Americii, Rusia și mai toate celelalte țări participante în Războiul Rece să semneze un acord de pace. Jurnalul lui Rorhshack este publicat și devine instrumentul principal care îl condamnă pe Ozymandias, dar și prim material de propagandă pentru grupările extremiste de tip KKK.

Povestea se reia în Tulsa, Oklahoma, unde polițiștii sunt forțați să poarte măști pentru a-și ascunde identitatea, super-eroii nu mai sunt agreați iar cei care preferă actele de vigilantism, au opțiunea de a o face mascați, alături de forțele de poliție. În același timp, o grupare de tip KKK numită The Seventh Kavalry își face simțită prezența din nou, membrii acesteia purtând măști inspirate după cea purtată de Rorhshack. Foarte curând, între forțele de ordine și extremiștii de dreapta se va isca un conflict, la început mocnit, dar pe măsură ce tot mai multe dovezi apar că aceștia ar pune ceva grav la cale, lucrurile escaladează într-un adevărat război. Iar în tot acest răstimp, un om extrem de bogat pare că pune ceva la cale din conacul lui de țară.

Serialul se centrează în jurul detectivului Angela Abar, care folosește drept identitatea numele de Sister Night, o polițistă feroce, violentă și eficientă, și a căpitanului de poliție Judd Crawford. Cei doi sunt interpretați fantastic de Regina King (excelentă în rol) și Don Johnson. Distribuția este completată de Jeremy Irons, pe post de bogătan misterios, Tim Blake Nelson – polițistul Wade/Looking Glass, cu cea mai mișto mască de la Rorhshack încoace, Yahya Abdul Mateen II – soțul lui Angela, Cal și Louis Gosset Jr drept Will, un bătrân misterios țintuit într-un scaun cu rotile, dar care pare a fi mult mai important decât actuala sa înfățișare lasă să se întrevadă.

Muzica este asigurată de Trent Reznor și Atticus Road și este excelentă iar cinematografia este de cea mai înaltă calitate.

Serialul este destul de politizat pentru a reflecta realitatea din America contemporană, începând cu reimaginare crudă a Black Wall Street Massacre, un eveniment cumplit de care habar nu aveam, care s-a întâmplat cu adevărat în 1921, în care mii de cetățeni de culoare care trăiau în cel mai bogat cartier de negri din Statele Unite, au fost omorâți sau expropriați peste noapte de o mulțime de albi radicalizați, asistați de forțele de ordine și de cetățenii obișnuiți.

Iată că HBO continuă trendul serialelor de calitate așa că dacă vă bucurați de un abonament la ei, puteți să urmăriți seria în fiecare luni, atunci când are loc premierea noilor episoade, sau să așteptați câteva săptămâni și să faceți un binge la tot.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.