Loading...

Tom Clancy’s Jack Ryan (2018- )

by Adrian Solomon, septembrie 11, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Spionaj
Distribuție: John Krasinski, Abbie Cornish, Wendell Pierce, Ali Suliman, Dina Shihabi, Amir El-Masry
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 16
Durată episod: ~60 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 8.1

Despre: În timpul unei investigații de rutină, analistul CIA Jack Ryan descoperă o pistă care pare a duce spre un pericol terorist iminent. El împreună cu superiorul său, James Greer, pornesc o amplă investigație care îi va purta prin mai multe locații, urmărind pe necunoscutul Suleiman, un individ extrem de calculat, care pune la cale niște atentate de o amploare nemaiîntâlnită.

De ce să mă uit? Ca și personaj, Jack Ryan există de foarte multă vreme pe marile ecrane. Creație a lui Tom Clancy, un foarte prolific autor de romane cu și despre spioni, acest personaj a fost prezent în 5 filme, fiind interpretat 4 actori diferiți și anume: Alec Baldwin – The Hunt for The Red October (1990), Harrison Ford – Patriot Games (1992) și Clear and Present Danger (1994), Ben Affleck – The Sum of All Fears (2002) și în cele din urmă Chris Pine – Shadow Recruit (2014). Dacă cel din urmă film părea că a îngropat definitiv această serie, deviind complet de la orice material original scris de Clancy și fiind un mic dezastru la box-office, iată că Amazon a reușind să reînvie franciza sub formă de serial.

Alegerea pentru rolul de Jack Ryan, și anume John Krasinski, pare cel puțin dubioasă la o primă vedere, în special pentru cei care văd în el doar pe eternul glumeț Jim Halpert din The Office. Cu toate astea, John este o alegere inspirată, fiind complet credibil pe postul de soldat marine devenit analist economic CIA. Iar când acțiunea se amplifică iar el este inevitabil prins în mijlocul ei, dă dovadă că poate fi o soluție viabilă în viitor pentru regizorii filmelor de acțiune. Alături de el mai sunt prezenți frumoasa și talentata Abbie Cornish dar și veteranul Wendell Pierce, binecunoscut spectatorilor din magistralul serial HBO – The Wire.

Se simte că Amazon Prime a investit ceva bănuți în acest serial deoarece acesta se poate lăuda un cu un production-value ridicat (de altfel un lucru extrem de comun serialelor din ziua de azi, mediu în care se investesc mai mereu sume asemănătoare cu cele ale producțiilor mari de la Hollywood).

Așadar, un serial bun, ancorat de o distribuție plăcută, susținut de o poveste plină de suspans, Jack Ryan cu siguranță nu reinventează roata dar ceea ce face, face în cel mai plăcut mod posibil, și anume reușește să te captiveze până la final.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.