Loading...
Kubo and the Two Strings (2016)

Kubo and the Two Strings (2016)

by Adrian Solomon, noiembrie 18, 2016

Recomandare – musai!

Gen: Animație, Aventură, Fantezie
Regie: Travis Knight
Distribuție:
Art Parkinson, Charlize Theron, Matthew McConaughey, Ralph Fiennes, Rooney Mara, George Takei
Durată: 1 h. 41 min.
Rating IMDB: 7.8

Despre: O mamă disperată fuge de ceva și este prinsă în mijlocul unei furtuni mari pe mare. Cu un gest scurt își scoate lăuta și brusc dă drumul unui val de magie care sparge un val în două. Încă din primele secvențe știm unde ne aflăm și cu ce avem de a face, o lume în care magia este un lucru comun dar în care există dramă și disperare. Anii trec, mama devine amneziacă cu rare episoade de luciditate. Kubo, copilul pe care s-a zbătut să îl țină în viață, a crescut, și acuma se îngrijește de mama lui. Pentru a supraviețui, Kubo coboară din peștera unde stau ei retrași, la poalele muntelui în satul populat cu oameni prietenoși, cărora le povestește mereu aceeași poveste, ajutându-se de magia de care el este capabil și anume de a însufleți origami. Pentru că povestea este lungă, el nu ajunge niciodată la sfârșit pentru că nu are voie să fie prins de lumina lunii. Pe parcursul poveștii aflăm că bunicul lui Kubo, Regele Lună, este un ticălos cu inima de gheață, care dorea să-l transforme pe Kubo în succesorul său, după chipul și asemănarea sa. Cele două surori ale mamei sale sunt trimise pentru a-l recupera pe Kubo, o tragedie se întâmplă și Kubo se vede nevoit să plece în căutarea unei armuri magice, armură ce urma să îl protejeze de influența regelui nemilos.

Rant time: Cea de-a patra producție a studiourilor Laika, devenite deja faimoase pentru Coraline, Paranorman și Boxtrolls, Kubo of the Two Strings continuă seria filmelor diferite de restul producțiilor în masă. Fiind bazat într-un decor prea puțin exploatat, Japonia feudală, Kubo mustește de idei proaspete, lucru care nu face decât să mă bucure nespus de mult, sătul fiind de animațiile copy paste care ne asaltează de ceva vreme. Grafica este excepțională, având în vedere că avem de a face cu animație stop motion combinată cu CGI. În creditele de final, ne este prezentat un moment în care echipa creează scheletul gigant întâlnit de eroii noștri și am rămas mască să văd câți oameni și cât efort este depus în a face astfel de animații. Jos pălăria studioului Laika pentru efortul depus și răbdarea etalată.

Povestea este suficient de echilibrată să placă atât copiilor cât și adulților. Avem și scene de acțiune, avem multe clipe haioase dar și momente înduioșătoare precum râul plin de lanterne și altele pe care vă las să le descoperiți. Să nu uit și de distribuția de excepție cu care este binecuvântat acest film. De ajuns să menționez că Charlize Theron și Matthew McConaughey par a se distra de minune cu vocile personajelor.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.