Loading...
Sonic the Hedgehog (2020)

Sonic the Hedgehog (2020)

by Adrian Solomon, august 2, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Aventură, Animație, Family
Regie: Jeff Fowler
Distribuție: James Marsden, Ben Schwartz, Tika Sumpter, Jim Carrey
Durată: 1 h. 39 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: Venit din altă dimensiune, ariciul Sonic s-a adaptat rapid la viața pe Pământ, trăind neobservat în umbra orășelului Green Hills. Lipsa unei familii și singurătatea, îl împing pe acesta să aibă o criză de tristețe care se manifestă printr-o emisie puternică de energie, care pune în alertă armata americană. Aceștia decid să îl trimită pentru investigații pe excentricul Dr. Robotnik, care nu se va feri de la nimic din a pune mâna pe Sonic.

Rant: Inițial am dorit să evit cât se poate de mult acest produs, dată fiind apetența americanilor de a adapta jocuri în filme deosebit de proaste iar când am văzut și aberația de model de Sonic propus în primul trailer, am zis clar gamerii vor fi extrem de furioși pe acest film, lucru ce s-a și întâmplat. Spre cinstea lor, producătorii nu doar că au retras prompt trailerul și au amânat data lansării pe termen nedefinit, pentru a reface designul lui Sonic.

Citind pe net despre producția acestui film, am dat totuși peste o remarcă cel puțin bizară, care arată cât de mult le pasă uneori de fani, însuși creatorilor acestor filme, în cazul de față animatorul principal Max Schneider, care a zis așa: „Paramount expected that Sonic fans would object to the redesign but that general audiences would not care.” (adică cei de la Paramount s-au așteptat ca fanii francizei Sonic să obiecteze față de varianta propusă de ei, și ca audienței generale să nu îi pese). De ce mi se pare bizară replica, păi bine, faci un film bazat pe un personaj mult iubit, ușor de recunoscut, iar tu îi faci un redesign oribil în tentativa de a-l face cât mai uman, că doar oricum nu o să le pese prea multor oameni. Ei bine, audiența generală în cazul acestor filme se întâmplă să fie chiar acei fani care au crescut cu acest personaj, iar valul de critici aproape unanim, le-a deschis ochii din timp producătorilor și au evitat o greșeală catastrofală. Aplecând urechea la doleanțele fanilor, nu doar că au făcut un film chiar bunicel (pentru o adaptare a unui joc) dar au și reușit să captiveze acele audiențe generale, care iată că i-au pus pe un loc secund al celor mai de succes filme ale anului până în acest moment (profitând însă și de întreaga pandemie și de multitudinea de filme care au trebuit retrase până ce cinematografele se vor redeschide).

Cât despre film, este unul destinat celor mici și fanilor hardcore ai personajului (care vor descoperi o pleiadă de Easter eggs), cu toate că pentru mine, principalul punct de atracție a fost Jim Carrey și revenirea sa la tipul de roluri energice, care l-au consacrat în tinerețe și de care, recunosc, mi-a fost dor.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.