Loading...
Le grand blond avec une chaussure noire (1972)

Le grand blond avec une chaussure noire (1972)

by Adrian Solomon, mai 23, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Regie: Yves Robert
Distribuție:
Pierre Richard, Bernard Blier, Jean Rochefort, Mireille Darc
Durată: 1 h. 30 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: Disperat să își protejeze slujba în fața unui rival birocratic, șeful serviciului secret francez, apelează la un străin necunoscut dintr-o mulțime de oameni, și îl prezintă lumii ca fiind un spion de elită, aflat în posesia a niște secrete foarte importante. În realitate François Perrin este un individ prietenos, cu o predispoziție spre neîndemânare, neîndemânare ce se manifestă în cele mai nedorite momente dar care îi și face pe urmăritorii săi să aibă mereu impresia că se află pe urmele unui agent de elită.

Rant: Da, o altă comedie venită de la verișorii noștri franțuji, creată într-o perioadă de aur pentru cinematografia de acolo. Pe bună dreptate Pierre Richard este menționat în aceeași propoziție cu granzii clasici ai comediei franceze, Louis de Funes, Bourville sau dacă e să ne orientăm mai spre timpurile recente, Gerard Depardieu.

Filmul acesta este și va rămâne un clasic al comediei universale, pe bună dreptate copiat la Hollywood sub forma filmului The Man with The Red Shoe cu Tom Hanks. Este amuzant, punctează bine la capitolul personaje și povestea este întrucâtva ok, chiar dacă pare deplasată pentru realitatea zilelor noastre.

Pe coloana sonoră îl descoperim pe maestrul Vladimir Cosma, românul care a ajuns să compună muzică pentru mai bine de 300 de producții de cinema sau TV, aici în colaborare cu virtuosul Gheorghe Zamfir.

Așadar, pentru o altă plimbare pe strada amintirilor de demult, Marele Blond vă va putea arăta drumul spre o oră jumătate de haz și voie bună.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.