Loading...
Le gendarme de Saint-Tropez (1964)

Le gendarme de Saint-Tropez (1964)

by Adrian Solomon, mai 14, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Regie: Jean Girault
Distribuție:
Louis de Funès, Geneviève Grad, Michel Galabru, Jean Lefebvre, Christian Marin
Durată: 1 h. 30 min.
Rating IMDB: 7.2

Despre: Jandarmul Cruchot este delegat în orășelul stațiune turistică Saint-Tropez, sub ordinele sergentului major Gerber. Fata lui Cruchot se adaptează extrem de repede noilor condiții, spre supărarea strictului și tradiționalului ei tată. Filmul urmărește primele două cazuri cu care se confruntă secția de jandarmerie și anume prinderea în flagrant și arestarea nudiștilor de pe plajele din jur și recuperarea unui tablou prețios și arestarea unei bande de infractori periculoși.

Rant: Ce să mai zic de seria de filme cu Jandarmul și …, serie care, dacă mai era cazul, l-a consacrat pe inegalabilul Louis de Funes drept un monstru sacru al comediei. Este și dovada vie că cinematografia franceză a fost mereu genială când vine vorba în special de comedii. Acest film a reprezentat începutul unei serii de 6 filme care au menținut aproape pe tot parcursul ei, aceeași echipă de actori. Pot să zic că este și unul dintre filmele văzute și revăzute de foarte multe ori, mereu cu aceeași plăcere. Bănuiesc că oricum cei de vârsta mea și peste, și poate și mai tinerei au prins filmele acestea pe la TV dar cei tineri și în general cei care au sărit peste acest titlu din varii motive, ar face bine să îl vadă, comedia păstrându-se proaspătă și după atâta amar de vreme.

Din această serie mai fac parte

  • Le Gendarme de Saint-Tropez – 1964 ;
  • Le Gendarme à New York – 1965 ;
  • Le gendarme se marie – 1968 ;
  • Le Gendarme en balade – 1970 ;
  • Le Gendarme et les Extra-terrestres – 1979 ;
  • Le Gendarme et les Gendarmettes – 1982.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.