Loading...

Malcolm in the Middle (2000-2006)

by Adrian Solomon, ianuarie 6, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Comedie
Distribuție: Jane Kaczmarek, Bryan Cranston, Christopher Masterson, Justin Berfield, Erik Per Sullivan, Frankie Muniz, Catherine Lloyd Burns, James and Lukas Rodriguez
Nr. sezoane: 7
Nr. Episoade: 151
Durată episod: ~22 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.0

Despre: Serialul prezintă povestea lui Malcolm Wilkerson, băiatul mijlociu a unei familii plină de băieți, condusă de autoritara matroană Lois și ineptul tată Hal. Malcolm este cel mai deștept din familie, având cel mai mare IQ, dar pe parcurs, vedem că fiecare băiat excelează în diferite domenii. Împreună cu aceștia vom trece prin nenumărate situații comice, în care Malcolm și frații săi trebuie să se descurce cu adolescența și să caute răspunsuri la întrebările grele ale vieții.

Rant: Cel mai apropiat serial ca structură ar fi Familia Simpson, care la fel ca și Malcolm, începe cu o scenă ce nu are nici o legătură cu restul episodului iar poveștile spuse frizează uneori ridicolul. Chiar dacă Malcolm este inima serialului, el fiind singurul personaj care sparge al patrulea zid și se adresează deseori direct spectatorilor, pe parcursul seriei vor fi dezvoltați și ceilalți membrii ai familiei. Astfel, familia Wilkerson este condusă cu o mână de fier și cu o autoritate specifică unei femei care a avut de crescut patru băieți agitați, de inteligenta Lois, principala sursă de venit a familiei. La polul opus se află Hal, un bărbat neurotic, incompetent, dar o figură paternă perfectă pentru cei patru băieți, care le mai încurajează ocazional ieșirile. Totuși acesta suferă de o indecizie cronică, lăsând toate deciziile pe seama nevestei sale, pe care o iubește necondiționat.

Frații lui Malcolm sunt unul mai ștrengar decât celălalt, acesta deseori fiind pe post de voce a rațiunii. Francis, cel mai mare, este la începutul seriei într-un liceu militar, înrolat acolo fără voia lui datorită personalității sale rebele. Unicul scop al său în viață este să îi facă nervi mamei sale, comportându-se ca o pramatie doar pentru a-i face în ciudă. El este și cel care începe ciclul de chin și teroare impus fraților săi mai mici. Astfel, ca un soi de tradiție de familie, fiecare frate urma să se poarte nasol față de cel ce venea după el. Reese este și cel mai violent cu dese apucături sadice, dar și cel mai idiot și ușor de manipulat dintre toți. Malcolm după cum ziceam, este cel mai inteligent din familie, și principalul nostru narator al poveștilor. Dewey este mai aparte, fiind forțat în urma unei neînțelegeri apărute la școală, să facă parte dintr-o clasă de copii cu nevoie speciale, chiar dacă nu era cazul pentru el, el fiind destul de inteligent și foarte talentat la muzică (talent deseori ascuns față de cei din jur). El reprezintă și o latură mai visătoare, mai artistică, fiind și fratele care întrerupe ciclul nociv al familiei, urmând să se comporte du grijă și iubire față de ultimul membru al familiei, Jamie.

Situațiile prin care trec copii se simt deseori familiare, serialul pretându-se perfect la un binge-watching. Dintre toți actorii implicați, de departe cel mai mare succes l-a cunoscut Brian Cranston, care urma să joace în minunatul Breaking Bad, un rol complet diferit față de inaptul Hal.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.