Loading...
Moana (2016)

Moana (2016)

by Adrian Solomon, februarie 3, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Animație, Aventură
Regie: Ron Clements, John Musker
Distribuție: Auli’i Cravalho, Dwayne Johnson, Rachel House, Temuera Morrison, Jemaine Clement, Nicole Scherzinger, Alan Tudyk

Durată: .
Rating IMDB: 7.6

Despre: Zeița Te Fiti a creat viața prin străvechea Polinezie, a creat insulele și tot ce era prin jur și apoi s-a culcat. Multe creaturi au încercat să îi fure inima pentru a avea control asupra creației însăși dar nici una nu a reușit. Doar semi-zeul Maui, un tip ștrengar, cu puterea metamorfozei, a fost în stare să facă acest lucru. Dar odată furată, inima a adus un blestem asupra lui Maui, manifestat prin monstrul de lava Te Ka. După mai multă vreme, micuța Moana se naște. Încă de mică ea manifestă o atracție față de vastul ocean, ocean care pare să îi asculte dorințele. Cu toate că face parte din familia șefului de trib de pe insula respectivă, Moana dorește doar să poată porni cu barca în larg. Șansa îi surâde în curând când blestemul pornit de Maui atacă și pașnica insulă, iar singura șansă este ca și copila oceanului să readucă inima zeiței Te Fiti.

Rant: Disney se află pe o pantă ascendentă cu producțiile sale animate și pune în pericol poziția de leader fără adversar în care tronează Pixar aproape de la înființarea companiei. Am avut plăcerea să văd acest film însoțit de pruncii mei din clasa a 5-a, în ultima zi de școală a semestrului, într-un cadru relaxat și degajat. Și pot afirma sus și răspicat că scopul primar și ținta primară au fost atinse. Copiilor le-a plăcut, au râs, au pus întrebări și la final au chiar și aplaudat. Dar cum animațiile nu sunt destinate exclusiv celor mici, respectiva prinde și la cei mari, cu glumițe mici pe ici pe colo.

Din nou avem un personaj feminin puternic reprezentat de a n-șpea prințesă Disney și surprinde plăcut în rol tânăra Auli`i Cravalho. Dar să nu uităm că îl avem și pe Dwayne „The Rock” Johnson, care participă cu mult entuziasm ba chiar și rupând-o în cântec la un moment dat. Nu am fost foarte surprins că știam cât de bine poate cânta multi-talentatul ex-wrestler care aparent le poate face pe toate.

Povestea e bine structurată și fără a schimba prea mult formula clasică reușește să te captiveze. Am chiar stat să discut cele văzute cu copii și am rămas plăcut surprins la analiza proprie oferită pe tema acestui film. Vă sfătuiesc să îl vizionați la cinema cât timp mai rulează pentru că animația și efectele sunt extraordinare.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.