Loading...

Onward (2020)

by Adrian Solomon, martie 9, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Animație, Aventură, Comedie
Regie: Dan Scanlon
Distribuție:
Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus, Octavia Spencer
Durată: 1 h. 42 min.
Rating IMDB: 7.4

Despre: Tânărul elf Ian, primește cu ocazia împlinirii a 16 ani, ocazia nesperată de a petrece o zi alături de tatăl său decedat, prin intermediul unei vrăji. Dar când aceasta nu funcționează, Ian alături de fratele său Barley pornesc într-o aventură de zile mari pentru recuperarea unui artefact magic care să îi ajute să finalizeze vraja.

Rant: Onward este cea mai recentă creație animată a studiourilor Pixar. De fapt prestigiul studioului Pixar face ca toate filmele lor să fie așteptate cu sufletul la gură de toți amatorii de animație, poate și pentru că poveștile spuse de aceștia se adresează atât celor mici cât și celor mari.

Lumea filmului este una în care magia a reprezentat pe vremuri un lucru cât se poate de real, dar creaturile fantastice care nu putea să o folosească, au început să caute alte surse alternative iar în curând, magia aproape că a dispărut de tot. Ian Lightfoot a crescut de mic fără tată, lucru care s-a răsfrânt oarecum în personalitatea sa introvertită și șovăielnică, mereu ezitant să facă pașii importanți în viață (metafora cu încadratul pe banda supraaglomerată de pe autostradă fiind mai mult decât evocatoare în acest sens). La polul exact opus se situează fratele său mai mare Barley, un tânăr proaspăt absolvent de liceu, aflat într-un an sabatic, pasionat de istorie, boardgames și să îl agaseze pe prietenul mamei sale, polițistul centaur Colt Bronco. El nu știe ce înseamnă cuvântul frică, și crede cu înverșunare că magia a existat pe vremuri și că jocurile sale fantastice sunt bazate pe evenimente reale, iar visul său cel mai mare este să pornească într-un plece într-o aventură fantastică. Visele celor doi frați sunt pe cale să se împlinească atunci când ei doi reușesc să facă o vrajă care ar fi trebuit să îl aducă pentru o zi înapoi la viață pe tatăl lor, dar piatra magică se crapă, singura lor șansă rămânând să pornească în căutarea unei alte pietre magice. Convinsă că cei doi copii ai ei au plecat de acasă, mama lor Laurel, alături de Colt și o aliată surpriză, pornesc în căutarea celor doi.

După cum bine vă așteptați de la o producție de gen, grafica este extraordinară, iar actorii ajută din plin la creerea unui setting cât mai potrivit, pentru ca povestea să se desfășoare în cele mai bune condiții. Peisajele arată superb, momentele de umor și de aventură sunt bine dozate și se intersectează perfect cu cele mai sensibile, făcând Onward să fie o aventură de zile mari, care va fi gustată din plin de cei micuți alături de cei mari.

Onward se pliază pe formula a nenumărate alte animații (nu doar Pixar), dar are suficient șarm să își creeze propria identitate, și să stea pe propriile picioare. Este o odă adusă copiilor orfani de tată, fraților mai mari și mamelor singure care se luptă să își crească copii singure și poate fi vizionat la cinematograf începând cu data de 6 Martie.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.