Loading...
My Own Private Idaho (1991)

My Own Private Idaho (1991)

by Adrian Solomon, aprilie 18, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Dramă
Regie: Gus Van Sant
Distribuție: River Phoenix, Keanu Reeves, Udo Kier, Flea
Durată: 1 h. 44 min.
Rating IMDB: 7.1

Despre: Doi tineri pornesc într-o călătorie care îi va purta prin mai multe locații și le va permite ocazia să descopere oameni, locuri dar și lucruri noi despre ei.

Review by Lia C.: Bazat într-o oarecare măsură pe câteva lucrări shakespeariene, primul lucru care surprinde la My Own Private Idaho este limbajul pretențios, de modă veche, folosit de unele personaje de la care nu te-ai aștepta la asta. Al doilea lucru care surprinde cu siguranță mult mai mult decât primul este tema homosexualității abordată fără prea mare perdea, lucru destul de îndrăzneț pentru un film apărut în 1991.

Deși a ajuns la statusul de film cult pentru tineretul LGBT, nu pot spune neapărat că filmul este despre asta, fiindcă această problematică nu ajunge niciodată focusul principal. Mai degrabă, îl avem în fața noastră pe Mike, un tânăr narcoleptic aflat în căutarea mamei sale, despre care nu are decât niște amintiri vagi și nu prea convingătoare. Mike, împreună cu prietenul său cel mai bun, Scott, își duc zilele într-un grup de tineri care nu prea stau bine cu banii, în acest sens alegând să fure sau să se prostitueze. De remarcat este faptul că Scott este fiul primarului, împins de un sentiment de rebeliune și înverșunare asupra lumii de a se comporta în cele mai nepotrivite moduri pentru cineva cu un astfel de statut. Datorită lui, avem ocazia de a vedea o foarte interesantă coliziune între două lumi atât de diferite și care totuși coexistă atât de aproape una de alta.

My Own Private Idaho aduce laolaltă o suită de actori renumiți sau pe cale să devină renumiți, însă se poate spune cu mare convingere că River Phoenix și Keanu Reeves duc greul acestui film. Scenele dintre cei doi, în special renumita scenă a focului de tabără (scrisă chiar de Phoenix) inspiră cel mai puternic aerul indie al acestei pelicule, care nu este nici excesiv de pretențios, și nici obositor.

My Own Private Idaho este, totuși, un film trist. Dar căutarea de sine, singurătatea, și conceptul de found family, prezentate așa cum sunt, pot avea darul de a înduioșa chiar și pe cei mai reci dintre spectatori.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.