Loading...
All the Bright Places (2020)

All the Bright Places (2020)

by Adrian Solomon, martie 20, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Dramă, Dragoste
Regie: Brett Haley
Distribuție: Elle Fanning, Justice Smith, Alexandra Shipp, Kelli O’Hara, Lamar Johnson, Virginia Gardner, Felix Mallard, Sofia Hasmik, Keegan-Michael Key, Luke Wilson
Durată: 1 h. 47 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: Tinerii Violet Markey și Theodore Finch se întâlnesc în cel mai neașteptat fel. Cu toate că sunt colegi de clasă, ei umblă în cercuri diferite și până în acel moment nu au vorbit deloc. Cu toate că ei au de a face cu propriul bagaj emoțional, prin intermediul unui proiect școlar cei doi ajung foarte apropiați, descoperind lumina și în cele mai nesemnificative locuri.

Rant: În ciuda clișeelor de care este plin și pentru care nu pot să îi dau mai mult decât decent, All the Bright Places este o dramă cu un puternic impact emoțional, care prezintă și trage un important semnal de alarmă în ceea ce privește sănătatea mentală a tinerilor din ziua de azi. Cu toate că la început simți că urmează să asiști la o comedie romantică tipic americană cu adolescenți în călduri care citează autori consacrați (Virginia Woolf) în cele mai casual circumstanțe, și fac cele mai pretențioase gesturi în societate (inclusiv acel chef la care participă TOATĂ lumea), cu cât ne afundăm mai mult în el, cu atât ne dăm seama că nu acesta este scopul filmului. Descoperim treptat traumele din spatele celor două personaje (Fanning și Smith au un chemistry extrem de atractiv) și începem să explorăm circumstanțele care au stat în spatele etichetelor pe care acum cei doi le poartă în societate: retrasă respectiv ciudat.

Nu este cel mai drăguț sau cel mai bun film, dar este filmul de care generația actuală are nevoie, pentru a conștientiza că este în regulă să vorbești cu alții despre ce te frământă, despre neliniștile și anxietățile care te macină. La sfârșit chiar este un îndemn prin care aflăm că „Acest film este dedicat celor care au fost marcați de probleme de sănătate mentală, suicid sau depresie.” lucru pe care probabil ar fi trebuit să îl știu și eu atunci când căutam o simplă comedie romantică nu un pumn năucitor în stomac.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.