Loading...
Ocean's Eight (2018)

Ocean’s Eight (2018)

by Adrian Solomon, iunie 26, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Crime, Heist Movie
Regie: Gary Ross
Distribuție: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna, Helena Bonham Carter
Durată: 1 h. 50 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: După mai mulți ani petrecuți la pușcărie, Debbie Ocean, sora faimosului Danny Ocean, actualmente mort, are un singur gând, să dea o mega lovitură la una dintre cele mai exclusiviste gale, și anume Gala Met. Ținta ei este o actriță faimoasă ce va purta un colier de nestemate Cartier extrem de valoros.

Rant: Înțeleg nevoia Hollywoodului de a face filme care să pună în centru distribuții formate doar din actrițe. Bănuiesc că asta este modul lor de a-și cere scuze pentru ani și ani de tratament preferențial și sexist la adresa femeilor, bubă veche și recent zgâriată de scandalul Weinstein și susținută de mișcarea #metoo. Ce nu înțeleg este nevoia de prelua filme vechi, consacrate, și de a le reface de data asta doar cu actrițe. O linie de dialog din film chiar și sună ceva de genu – No men! când Debbie este nevoită să aleagă componența echipajului ei. Când zic aceste lucruri mă uit spre dezastrul numit Ghostbusters sau acest film, ambele primite cu oarecare reticență de către public.

Lăsând divagația la o parte, filmul de față reprezintă un efort decent din partea celor implicați dar din păcate nu reușește să surprindă stilul și șarmul trilogiei originale. Revin în mici umbre din trecutul lui Danny Ocean, nu să o bântuie pe Debbie cât să îi dea o mână de ajutor. Trupa asamblată de aceasta mustește de star-power iar actrițele se ridică la nivelul așteptărilor. Cate Blanchett este întruchiparea cuvântului cool, Anne Hathaway este în mare formă, Rihanna este încă novice dar face uitată apariția sa din Battleship iar Helena Bonham Carter este … ea. Peste toate se ridică personajul lui Sandra Bullock, o adevărată plăcere în rol principal, ce reușește să emane un aer de dur fără prea mare efort.

Ce m-a deranjat teribil este că lor nu li s-a dat mai mult de lucru. Dacă tema cu jaful care merge prost și oamenii trebuie să improvizeze și să se adapteze noilor condiții a  devenit un clișeu, cred că exact acest lucru lipsește aici dacă tot vrei să elevezi personajele feminine capabile să se descurce în fața oricăror adversități. În nici un moment nu simți pericol iar acest lucru știrbește din potențialul filmului. Chiar și apariția unui James Corden surpriză în rol de investigator de asigurări nu reușește să aducă acea tensiune care probabil ar fi ridicat puțin nota finală.

Per total este un film decent, bun de urmărit în special pentru prestațiile actrițelor dar destul de ușuratic.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.