Loading...

One Punch Man (2015- )

by Adrian Solomon, ianuarie 23, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Super-eroi,
Studio: Sezon 1 – Madhouse, Sezon 2 – JC Staff
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 25
Durată episod: ~24 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating MyAnimeList: S1 – 8.50 / S2 – 7.51

Despre: Saitama este poate cel mai generic om pe care l-ai putea întâlni vreodată. Pe lângă că este chel, în urma unui antrenament asiduu ce a durat trei ani,  și ochii lui nu exprimă nici un sentiment decât un plictis total, acesta are un hobby de care este foarte pasionat și anume acela de a fi erou. Doar că are o mare problemă, este de departe cel mai puternic om de pe pământ, atât de puternic încât toate bătăliile sale se termină după un singur pumn. Deziluzionat de această realizare, el se întâlnește cu cyborgul adolescent Genos, care decide să îi devină discipol după ce este martor la forța devastatoare a lui Saitama. Cei doi decid să adere împreună la asociația de eroi, în speranța de a da peste inamici puternici și de ce nu, poate vor deveni și populari în proces.

Rant: Pot afirma cu mâna pe inimă că One Punch Man este anime-ul care mi-a reaprins recent interesul latent pentru acest fenomen. Un anime cu o premisă care nu ar fi trebuit să fie viabilă, un super-erou care rezolvă orice bătaie dintr-un singur pumn, părea destinat eșecului. După câteva episoade în care îl vedem făcând praf orice opoziție, brusc suntem aruncați alături de el într-o altă lume, și anume în ochiul publicului. Necunoscut până la acel moment, cu alții profitând de pe urma succeselor sale, odată alăturat asociației eroilor, datorită aspectului său unic, el capătă pe lângă un nume înjositor de erou – Chelul cu Pelerină, și o faimă tristă de om neinteresant. Mai nimeni nu dă doi bani pe el, toată lumea oprindu-se asupra aspectului său, mai puțin câțiva eroi cu care se va și împrieteni și care îl vor respecta profund.

Animeul s-a oprit după 12 episoade, cu promisiunea că în 2018 vom avea un sezon nou, dar curios fiind de felul meu, am urmărit îndeaproape povestea din manga și pot afirma că este pe cât de amuzantă, pe atât de interesantă, chiar dacă suferă ocazional de anumite ticuri specifice animeurilor shounen. Dar seria are suflet, este neconvențională în cel mai bun sens al cuvântului, reușind să te facă să îți pese de personaje. Apropo de ele, avem și o suită de personaje secundare foarte bine conturate, serialul făcând o treabă excelentă în a contura universul unde au loc aventurile lui Saitama. Animația este destul de bună, scenele de luptă fiind foarte mișto.

Per total, recomand cu căldură această serie.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.